На опаковката беше записана като φρίσσας, Сардинела. В гръцките сайтове я срещнах и като карагьоз. Честно казано не ги разбирам много рибите освен няколко вида:), но пък това съвсем не ми пречи да ги готвя:).
Приготвих тези рибки пържени, с гарнитура от разни вкусни разядки/сосчета.
Пържена сардинела
Продукти:
Сардинела
сол
брашно
Приготвяне:
Почистете рибата от люспите с помощта на нож, който държите под наклон.
Почистете рибата от вътрешностите, като разцепите коремчето с нож.
Посолете я и потопете всяка рибка във брашно.
Изпържете в загрято олио или зехтин от двете страни.
Разядките могат да се поднесат и самостоятелно с гръцки питки.
Сос Скордаля по рецепта от тук
Маслинова паста, но с частици, приготвена от смлени в блендер маслини Каламата.
Хайвер по гръцки - готов.
Те рибите не са за разбиране :) а за хапване ...чудна е ,Кате ама в разядките ми останаха очите :) ! Хубав уикенд ,мила ! Целувки !
ОтговорИзтриване