Може малко да прекаля с рецептите с грис, но открих тази рецепта на опаковката и силно ме заинтригува.
Затрудних се с превода, докато ги напиша всичките тези неща без подходящите букви, но пък правописния си знае работата, "може би имахте предвид еди какво си...". Справих се успешно! И изведнъж се сетих, че производителите си имат сайт с рецепти, откъдето щеше да ми е по-лесно:). И там я има рецептата само, че с ягодов сос.
Само малко се позачудих защо се накъсват тези гришмарн, нали са палачинки, та се разтършувах в гугъл и разбрах че е правилно. Така попаднах на една рецепта, в която пък се добавят и яйца, та реших да добавя и аз.
И тъй като все пак рецептата не е моя измислица посочвам трите източника:
опаковката на продукта,
сайта на продукта
essen und trinken
Грисшмарн / Австрийски палачинки с грис
Продукти:
*Посочвам количествата за цялата доза, но аз направих полувин.
500 мл прясно мляко
щипка сол
250 гр грис
2 яйца
30 гр захар
1 пакетче ванилена захар
Стафиди на вкус
100 гр краве масло
пудра захар(за поръсване)
Сложете млякото, солта и захарта в тенджерка на котлон да заври.
Като заври, отстранете от котлона и добавете гриса на тънка струйка, при непрекъснато бъркане.
Върнете на котлона, на слаб огън и варете до сгъстяване, като разбърквате непрекъснато./ Сместа е гъста, много/.
Отстранете от огъня и добавете стафидите, ванилената захар.
След като се охлади леко, добавете и яйцата и разбъркайте добре.
Внимавайте сместа да не е гореща, за да не се сготвят яйцата!
Загрейте на котлон тиган с масло и изсипете сместа.
Накъсайте с помощта на дървена шпатула или лъжица на по-едри парчета.
Запържете добре от всички страни.
Изсипете ги в чиния и ги поръсете с пудра захар.
Поднесете със сладко или ванилен крем.
Много са вкусни!
Кате, почти същото си помислих, като ти видях новата рецепта в блогрола :)) "Ей Катето сега ще ни обсипе с рецепти с грис". Но и тази, като пилешките крилца заслужава внимание. Интересни са тези палачинки и ще трябва да се възползвам някой ден от рецептата и да ги направя. Особено след послредната ти снимка :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Кате,приличат ми на Кайзершмарн,но с грис-т.е. много съблазнителни!
ОтговорИзтриванеДнес ни затрупваш с вкусни десерти,изкусителка такава!
Поздрав с усмивка!
Много интересни палачинки! За първи път виждам тази рецепта, но изглеждат доста апетитни! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЕй бонбон и за мен са новост, но ми звучат много вкусничко!
ОтговорИзтриванеЦелувки*)
Изглеждат прекрасно!
ОтговорИзтриванеКатенце, ма много красиво и примамливо изглеждат и си се справила чудесно с превода и направата на тези страни палачинки.
ОтговорИзтриванеЦелувки!:)
Е това е нещо много оригинално!
ОтговорИзтриванеЗвучи ми вкусно и изкушаващо!
Поздрави и хубаво лято!
Много вкусно звучи! Ще се пробва непременно :)
ОтговорИзтриванеАз много обичам грис, но досега съм го опитвала само в класическия вариант с мляко. Със сигурност ще ми хареса и под формата на палачинки. А и в комбинация с шоколад изглежда много примамливо!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелания за хубава нова седмица!
Грис обичам под всякакви варианти,така че и този ще ми допадне.Особено подплатен с нещо сладичко...
ОтговорИзтриванеХубав ден,Кате!
Tiene un aspecto muy rico genial receta,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеТази рецепта е чудна, аз в Австрия съм яла така приготвена палачинка и после си намерих и тук рецептата и направих, страшна вкуснотия! Единствената разлика е, че моите не бяха с грис, но ще ги опитам!
ОтговорИзтриване