Страници
Калкан със зеленчуци
Досега бях правила само пържен калкан. Много вкусна риба е.
В "Черешката на тортата" гледах Кристина Димитрова как приготви печен калкан със зеленчуци.
Реших този път да го изпека на фурна.
Принципно тази риба показва най-добре вкуса си по този начин. Но и пържен си го обичам.:)
Както и да го приготвите - все ще е вкусно според мен.
В едно предаване преди време може би по Фиеста като че ли, съм гледала как предварително запържиха аншуа и добавиха зеленчуците, та промених малко метода на приготвяне.
Продукти:
1 калкан
сол
черен пипер
3 картофа
2 моркова или бейби моркови
1 глава чесън, разрязана напречно на две/ използва се само едната полувина
1 с.л. с връх каперси
3 бр. аншуа от косерва
лайм
лимон
зехтин или олио
стръкче розмарин
100 мл вино
Приготвяне:
Почистеният и измит калкан осолете и поръсете с черен пипер.
В тиган загрейте олиото/зехтина/ и сложете аншуата. Бъркайте докато се разпадне. добавете картофите, на кубчета; морковите; чесъна. Оставете на котлон докато омекнат.
Добавете каперсите и разбъркайте.
Нарежете лайма на кубчета и го разбъркайте със зеленчуците.
Намажете тава с олио и поставете калкана.
Отстрани сипете зеленчуците. Сложете розмарина.
Полейте с виното.
Завийте плътно с фолио и печете на 200 градуса за около 40 минути, зависи от големината на калкана.
Отстранете фолиото и запечете за 5 минути.
Сервирайте рибата с парченца лимон и зеленчуците.
Пожелавам ви прекрасна нова седмица!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Успешна и вълнуваща нова седмица Бонбонче!
ОтговорИзтриванене коментирам рецептата, ти знаеш защо!
целувки*)
Колко страшна изглежда тая риба, Кате, колкото е вкусна! Това не го знам, чувала съм! :)
ОтговорИзтриванеАз имам една странност, която кара хората да се смеят: ако някоя риба ми изглежда ужасяващо, не мога да я ям - просто изпитвам страх да я пъхна в устата си! Трябва да не знам каква е, за да я опитам. Така че много вкусни рибки съм пропуснала. И каперси не обичам... Ужас, нали? :)) Не искам да кажа нещо лошо за рецептата ти, но това не е храна за моята уста. Какво пропускам, няма и да разбера.
Обаче ти желая хубава седмица, мила и много слънчево настроение, напук на прогнозите! :)
Чудесен е станал ,Кате! Никакво значение как ще е приготвен, много обичам риба:) Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеМного вкусно излежда рибката, Кате! Чудесна рецепта! Успешна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеАх, как ми се плези тоз калкан от тавата....обожавам го!А твоят е станал фантазе!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Кате,прекрасни снимки си ни поднесла,сладурке:)Калкан не съм опитвала до сега,но определено ме заинтригува!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧудна ти е рибката, Кате! Така е и запеченка, а сигурна съм - и много ароматна.
ОтговорИзтриванеА Кристина Димитрова не можа да се справи с рибата, каквото и да си говорим. Въртя калкана, кълца го, накрая напълни тавата със сос.
Заради твоя обаче може и да се пробвам с калкан, нищо че гледа страшно, както Ирма казва.
Хайде поздрави най-сърдечен с пожелание за хубава и спорна седмица!
Кате, страхотно си я приготвила!
ОтговорИзтриванеИдеята за добавяне на каперси, определено е подобрила вкуса!
Благодаря ти, че сподели!
Una delicia está de lujo un plato muy saludable,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеЛюбимата риба на моя дедко!
ОтговорИзтриванеАз също я обичам ама никога не съм я пробвала по този начин все пържена си я хапваме. Та като се наканя да купя ще си я направим тази рецепта ,много ми хареса.
Прекрасна нова седмица ,и силно те прегръщам!
Супер рецепта ,Кате ! Непременно ще я направя ! Целувки ,мила и хубава седмица !
ОтговорИзтриванеаууу звучи много вкусно Кате!
ОтговорИзтриванеНе съм яла калкан,а и не съм виждала тук по рибните магазини (може в големите вериги )
с удоволствие ще хапна от твоят да знаеш :))
хубава вечер мила
Ohhhhhhh ...sehr leckeres Rezept....ich liebe Steinbutt aber der ist hier nur schwer zu bekommen.
ОтговорИзтриванеIch wünsche dir noch eine schöne Woche
LG
Martina
Боже, Какво угощение;)
ОтговорИзтриванеБраво, Бонбон, иска ми се да опитам. И ще го направя. Ако успея, още за този Никулден, че не понасям шаран;)Прегръдки!
Чудесно си приготвила рибката, Кате, много вкусно звучи и изглежда. Комплименти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека нощ от мен!
Ау, как сърдито гледа тоя рибок от тавата.. а как вкусно звучи само! И на мен много ми се ще да опитам от тази рибка, а печените зеленчуци винаги са добра компания! И едно хубаво винце :)
ОтговорИзтриванеТази риба съм я хапвала само пържена и е много, ама много вкусна. Вкусно предложение и за печена, много ми хареса. Благодаря ти!
ОтговорИзтриване