Страници

В очакване на Коледа: Сладки гъбки





Оформянето го видях при:Ивето. Тестото ми е с различна рецепта, същата като за ванилените рогчета.



Продукти за 30 бр.:
50 гр бадемово брашно
140 гр брашно
35 гр захар
100 грама масло
1 яйчен жълтък
2 пакета ванилена захар

пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете бадемовото брашно, ванилената захар, захарта, маслото, нарязано на парченца и жълтъка.
С бързи движения на пръстите замесете тесто, по-скоро се получават маслени трохи.
Направете на топка, завийте във прозрачно фолио и оставете в хладилник за около 2 часа.
Извадете тестото и направете топчета, примерно с диаметър 2 см.
Вземете някаква малка бутилка или капачка, потопете я в какао и натиснете върху всяко топче, за да оформите пънчето на гъбката.





Подредете ги на разстояние върху тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна, без вентилатор, за 10 минути.
Извадете ги и ги оставете много внимателно върху решетка или друга повърхност да се охладят. Докато са горещи са много крехки и лесно се чупят.