С |
ходен с австрийският Liptauer, този Баварски дип е широко популярен особено през есента, по времето на Октобер фест. Става известен през 1920 г., когато Katharina Eisenreich го сервира за пръв път на своите гости. В интернет има много рецепти за приготвянето му, които са почти идентични с някакви минимални разлики.
Продукти:
100 гр извара(сирене Рикота)
100 гр крема сирене
250 гр Камембер (Бри)
80 гр меко краве масло
1 глава лук
1 ч.л. смлян кимион
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
сол, на вкус
1 ч.л. черен пипер
по желание 2 с.л. бира
Приготвяне:
Крема сиренето и маслото се разбъркват с телена бъркалка до хомогенност. Добавят се изварата, нарязаният на много ситно лук, подправките и солта, разбърква се отново. Ако се използва бира, се добавя и тя. Камемберът се нарязва на много малки кубчета и се добавя към другата смес. Разбърква се. Покрива се стреч фолио и се прибира в хладилника за 1 час. Сервира се с бретцели, препечен хляб и се гарнира с репички, кисели краставички, пера пресен лук и магданоз.
Изглежда чудно, Кате! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесен дип Кате.Правила съм подобен без КАмембер или бри и без бира.Този дип определено е малко по - различен и по - богат като изпълнение.Прекрасно допълнение към менюто.
ОтговорИзтриванеПоздрави !