Страници

Коледни мини палачинки


За да се внесе празнично настроение, не е задължително да се пекат сложни и завъртяни сладкиши. Всеки ден може да се превърне в празник и с класическа закуска, просто трябва да се украси малко:), като тези палачинки например.





Коледни мини палачинки

Продукти:
4 яйца
щипка сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. кокосово мляко от консерва

за сервиране:
2 ябълки
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
2 с.л. краве масло

замразени плодове
пудра захар



Приготвяне:
Ябълките се белят и нарязват на дребни кубчета, изсипват се в касерола заедно със захарта, маслото, канелата. Оставят се на средна степен на котлона, докато ябълките омекнат и сместа получи лек златист цвят, като се разбърква няколко пъти.

*Консервата с кокосово мляко се разбърква добре, преди използване.
Яйцата се разбиват леко с миксер, добавя се пресятото с бакпулвер брашно и солта. Разбива се, налива се кокосовото мляко и сместа се разбива финално. В тиган с незалепващо дъно се изсипва на няколко места по 1 с.л. от сместа, като се оформя като кръг и палачинките се пекат от двете страни.



Палачинките се поднасят със замразените плодове и ябълките. С подходящи шаблони, или с помощта на формички за сладки могат да се поръсят тематично с пудра захар.




1 коментар:

  1. Кате,
    страхотни палачинки.Все още не съм започнала същинската подготовка за празниците.Чудесно е,че твоите идеи ме подсещат да направя нещо за по - красива и вкусна закуска по време на предстоящите празници.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване