Страници

Пиле Маринара


Р
ецептата за Пиле Маринара открих при Ани във "Вкуснотека". Първоначално направих асоцииации с Пиле Капрезе(рецепта), но тук е обогатено с подправки, под формата на билкова коричка и предположих, че ще ни допадне. Сос Маринара е доматен сос, който се прави с домати, чесън, билки и лук. Многобройните му вариации могат да включват добавяне на каперси, маслини, подправки и вино. Получи се много вкусно и реших да запиша рецептата и в моя блог. Ани, благодаря! 



Пиле "Маринара"




Продукти:
пилешки гърди
черен пипер
сол
зехтин

продукти за коричката:
4 с.л. пълнозърнеста галета
50 гр прясно настърган пармезан
1 с.л. ситно нарязан копър
1 с.л. ситно нарязан магданоз
3 пресовани скилидки чесън
50 гр масло, на малки кубчета
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек

продукти за доматения сос:
400 гр пасирани домати от консерва
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
30 мл бяло вино
30 мл зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек
сол

още:
1-2 яйца
2 топки Моцарела


Начин на приготвяне на Пиле Маринара:
Билкова коричка: Всички продукти за коричката се поставят в блендер докато се получат маслени трохи.
Доматен сос: Лука и чесъна се нарязват на ситно. Задушават се в малко зехтин до омекване. Налива се бялото вино, оставя се да се изпари, добавя се доматения сос и подправките и солта. Разбърква се добре и се оставя на слаб огън, докато се редуцира в гъст сос.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Пилешките гърди се поръсват с черен пипер и сол и се потапят в разбито яйце, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Върху тях се разпределят билковите трохи.
Пекат се за 20 минути, в предварително загрятата фурна. Изваждат се и върху тях се разпределя доматения сос Маринара. Отгоре се подреждат парченца Моцарела. Връщат се във фурната за още 10 минути.



Сходни рецепти в блога са: Пилешки шницел "Парма", Пиле "Капрезе", Пиле "Качиаторе"

3 коментара:

  1. Кате,
    сос Маринара е вкусен доматен сос, но твоето ястие изглежда съвършено.Чудесна рецепта, но аз ползвам повече пюре от пиперки, домати рядко правя като сосове.Но тиквичките и месото изглеждат много красиво и интересно.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за чудесната и подробно обяснена рецепта. За трети път я приготвяме вкъщи и винаги се получава чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че отделихте време за коментар! Отзивите помагат на други хора да преценят рецептата. Поздрави!

      Изтриване