Страници

Първата неделя на Адвент

Всяка година, първата неделя след 26 ноември, започва да грее първата от четирите ярки свещи на Адвент венеца, символът на Адвент.
Празничната атмосфера вече се усеща, а вълненията от престоящите вълшебни дни витае във въздуха. Вижда се сред декорираните прозорци на домовете и украсените улици, уханията на домашно приготвени сладки и нетърпението на малките деца да започнат да отворят прозорчетата на Адвент календара.
Неделите на Адвент са малки и уютни семейни празници. На малките деца се четат приказки, големите разказват истории, а домовете ухаят на вкусна домашно приготвена храна и печива.
Обикновено коледното настроение ме обзема в началото на декември, но тази година може би заради ситуацията, вече съм на празнична вълна.



За празника направих домашни кроасани, рецептата за която ще споделя в отделна публикация, тъй като бих искала да я напиша малко по-подробно.



Тази година за коледна тема се спрях на някаква смесица от класическа, фермерска и скандинавска Коледа. С това ще съобразяявам цветовете, декорациите и може би сладките, които приготвям.
Адвент календара ни тази година е от торбички, закачени на въженце. Няма да издавам с какво съм ги напълнила, тъй като не бих искала да развалям изненадата, в случай, че някой от участващите реши да надзърне тук:). Когато отворим всички торбички, ще споделя:).
Докато децата ми бяха малки купувахме главно календари с шоколадчета, взимали сме и с малки играчки на Плеймобил. За всяко дете имаше календар, но тази година година решихме да направим общ, за цялото семейство, като всеки си изтегли листче с датите. Разделих 24 дни на 4 човека и на всеки се паднаха по 6 дни.
По този начин организират Адвент календарите в училищата и във фирмите.


Желая ви светъл, празничен, уютен и весел декември! Бъдете здрави!



1 коментар:

  1. Обичам адвент, представен от теб, Кате! Толкова уютно, толкова вкусно и толкова красиво! С нетърпение чакам следващите ти ястия и рецепти в този сгряващ месец! Целувки!

    ОтговорИзтриване