неделя, 12 февруари 2012 г.

12/14 Валентинки - пилешки сърчица с лук


Предлагам ви идея как да превърнете вкусните пилешки сърчица в интересна валентинка:)
Може да се придържате към вашата рецепта или пък да се доверите на моята:)Всъщност самите продукти от рецептата са сърца:)

Продукти:
пилешки сърчица
лук
черен пипер
червен пипер
чубрица
олио
сол
магданоз



Сварете пилешките сърчица във вода.
Изцедете ги добре.
Изсипете в тиган олио и сърцата и ги сложете на горещ котлон, но не много силен, защото ще започнат да пръскат силно.
Ако е необходимо, ползвайте капак.
Запържете ги за няколко минути.
Добавете подправките, разбъркайте и сервирайте, като оформите като сърце.

19 коментара:

  1. И за закуска мога да си хапна, Кате! Много ми харесват! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, ще ти дам всичките си валентинки за онази снимка:):):) Ама пак няма да стане, недостижима си просто!

      Изтриване
  2. И аз мога да ги лапна по всяко време:)Хубава идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, стават за всяко време, наистина:) Ето и Евито виждам е на това мнение.

      Изтриване
  3. Днес дробчета ще хапвам, но ще си ги сервирам така, да не са ми скучни.Дори няма да казвам , че са по селски.
    Кате, много приятни дни до празника ти пожелавам.Наистина ти направи очакването му също толкова вълнуващо, колкото самия празничен ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, Вили, твоите предложения са очарователни, толкова, че едва откъснах очи от тях! Благодаря ти за прекрасните думи!

      Изтриване
  4. Канди, много красиво са поднесени сърчицата!
    Почти не остана време до празника.
    С нетърпение очаквам да видя какво ще приготвиш за тогава ;)
    Поздрави и пожелания за хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря ти! Винаги оставаш прекрасни коментари! Замислила съм едно меню за празника, да видим какво ще се получи:). Прекрасна вечер ти пожелавам!

      Изтриване
  5. Канди, уби ме с тези прекрасни валентинки тези дни :)))
    Как ти идват на ум разкошотиите не знам?
    Всичко е поднесено с много любов личи си!
    Прегръдки най сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче, като се замисля, идеята беше да използвам по - лесни рецепти, по-скоро да ги аранжирам по-различно, за да може повече хора да си вземат идейка:). Обаче така ме е обхванала музата, че се притеснявам да не продължа и след празника с тези сърца:)Прегръщам те и аз, най-сърдечно!

      Изтриване
  6. Много хубаво си ги приготвила и аранжирала! Нищо, че не обичам сърца, пак ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, радвам се, че ти харесват! След като не обичаш сърчица и пак им се радваш, значи съм успяла да направя нещо:). Целувки!

      Изтриване
  7. Много красиво поднесено ястие, интересна е идеята ти Канди, ще си запиша рецептата :)))

    Хубава вечер!
    Маги :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маги, рецептата е съвсем обикновена, просто така си сервирах в това сърце, веднъж пробвах да пържа яйца в него и нищо не се получи, така, че сега му намерих приложение:). Хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  8. Кате,много обичам пилешки сърца и с удоволствие ще се пресегна към твоите вкусни и красиво поднесени!

    Хубава неделя пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! И при вас беше много вкусно:)

      Изтриване
  9. Бонбон,
    идея след идея;)
    Много си влюбена;))))
    Поздравления отново и чудесна нова седмица налюбовта ти желая!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Бонбонче, от детските години не съм хапвала пилешки сърчица :) Много ги обичах! Много благодаря за идеята! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Кенди, ако знаеш как обичам сърчицааа и дробчета, особено като тези твоите с лук! За жалост това са единствените неща които моя съпруг не яде и от там аз пък не се сещам да си взема за мен и да си проготвя. В България беше лесно, защотото като ми се доядяха излизаме да хапваме на вън, ама тук пусто няма къде да ми сервират дробчета! :(
    Поздрави и прегрдки!
    ПС: Много ти се радвам, как не пропусна нито ден! Поздравявам те за постоянството и за красивата и вкусна храня, която ни поднасяш ежедневно!

    ОтговорИзтриване