вторник, 18 февруари 2014 г.

Шоколадови трюфели с ягоди


Рецепта за Трюфелите, които направих за Св. Валентин.
Класически шоколадови трюфели с подложка от ягода и облечени в шоколад.


Продукти:
100 мл животинска сметана
200 гр черен шоколад

ягоди
черен шоколад



Приготвяне:
Загрейте сметана на котлон, на слаба степен, без да кипва. Изключете котлона. Добавете натрошеният на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи.
Отстранете от котлона, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади на стайна температура и да се сгъсти. Може да приберете за 1/2 час в хладилника, ако консистенцията е трудна за работа.
Нарежете ягодите на филийки/кръгчета/ и ги поставете в хартиени кошнички и върху всяка поставяйте по 1 ч.л от шоколадовата смес.
Разтопете другият шоколад и полейте стегнатите вече бонбони.
Приберете отново в хладилник, докато шоколада се втвърди.

1 коментар:

  1. Шоколад и ягоди - класика! Чудесно подслаждане за празника!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване