Страници

Ребърца с картофи и лук


Тази рецепта е вариант на ребърцата с лук по рецепта на Мина и ребърцата с картофи по рецепта на Рони. Понеже и по този начин са много вкусни, споделям рецептата.




продукти:

600 гр свински ребърца
4 големи глави лук, нарязан на полумесеци
2 с. л. олио
1-2 ч.л. соев сос Кикоман зелена капачка
смлян черен пипер
сол
2 с.л. краве масло
1 с.л. мед
2 ч.л. светъл балсамов оцет
100 мл червено вино
1/2 кг картофи




приготвяне:
Нарежете картофите, сложете ги в тава, посолете и поръсете с черен пипер, полейте с олио и разбъркайте.

Измийте и подсушете ребърцата. Може да ги нарежете.
Поръсете ги със соевият сос и пипера от всички страни.
Загрейте тиган с олиото и сложете ребърцата да се запържат по 2 минути от всяка страна.
Извадете ги и ги подредете върху картофите.

В тигана от пържените ребърца добавете 2 с.л краве масло, добавете и нарязаният на полумесеци лук.
Оставете го да се задуши, докато остане на мазнина.
Добавете меда и балсамовия оцет и оставете за 2-3 минути, да се карамелизира.

Подправете лукът със сол и черен пипер и го изсипете върху ребърцата.
В същият тиган, налейте виното и го оставете да кипне. Полейте с виното ребърцата с картофите и лука.

Поставете тавата във фурната на 180 градуса, за около 1 1/2 час да се изпекат с алуминиево фолио. Не е необходимо да загрявате фурната предварително, особено ако ползвате йена.

9 коментара:

  1. Muy sabrosa y contundente y con vino tinto es una exquisitez,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  2. Апетитно! Особено с чашка вино!
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Наздраве, Кате и да ви е сладко! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Боже, как обичам ребърца, а тук и с картофки:)..много вкусно, Катюш!
    Прегръдка за вкусните снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Фантастично вкусно ястие,Кате,чак тук ми замириса на печени ребърца,а лука как ме предизвиква да си бодна първо от него!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, много апетитно си ги наредила. Започнах да слюнкоотделям. Чудесни са. Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  7. Това ще е страшна вкусотия!!! И технологията ми се видя лесна :) Ще направя някой път, като се чудя каква мръвка да спретна за либето :)
    Много красиви снимки, също така! Поздравления!
    Топла и хармонична седмица, Кате :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно ястие,Катенце.Много вкусни и апетитни ребърца,така хубаво са се изпекли,че да му се прияде на човек,като ги гледа.Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  9. Обожаваме ребърца! Твоите непременно ще се пробват:)

    ОтговорИзтриване