Тиганици
рецептата е от книгата: Селска кухня
Продукти:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. натрошено сирене, може и извара
2 яйца
щипка сода за хляб
*По желание може да се настърже 1/2 тиквичка
1/2 ч.ч. натрошено сирене, може и извара
2 яйца
щипка сода за хляб
*По желание може да се настърже 1/2 тиквичка
Приготвяне:
Сиренето се натрошава с вилица в купа, добавят се яйцата и след това пресятото със содата брашно по малко. Разбърква се добре, трябва да се получи хомогенна смес, с консистенция на рядко тесто.
Нагрява се тиган, с олио и с помощта на с.л. се изсипва от сместа и тиганиците се пържат от двете страни до златисто. Изваждат се върху хартия, да се отцедят от мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар