Страници

Пилешко филе с филирани бадеми, мед и кашкавал


Това ястие, видях при Роси и е излишно да казвам, че ме изкуши:) Еликсирчето каквото и да публикува, все ще ме подлуди, така стана и сега.
Ето рецептата и при мен, поизменена, според наличните продукти, а за рецептата благодаря на тези две кулинарни вълшебници:
Кулинарен еликсир, Angellovescooking



1 бр. голямо пилешко филе от бяло месо
2 с.л. олио
2 ч.л. соев сос на Кикоман зелена капачка
1 с.л. течен мед
подправки: червен пипер, черен пипер, Мадраско къри, сушена мащерка
1-2 ч.л. настърган Пармезан/Грана Падано от кутия
шепа филирани бадеми
1 ч.л. натурално нишесте
100 мл. течна готварска сметана
настърган кашкавал


Приготвяне:

Цепнето филето и го разтворете като пеперуда, за да получите една голяма пържола.
Поставете го в тава.
Намаже филето с олио и соев сос.
Поръсете с подправките.
Леко натрошете филираните бадеми и поръсете филето.
Наръсете и с пармезана и полейте отвисоко с меда, на тънка струйка.
Налейте отстрани в тавата малко вода - около 30 мл.
Покрийте тавата добре с алуминиево фолио и поставете ястието във фурната да се пече на 180 градуса, в предварително загрята фурна за 30 мин.
Отстранете фолиото, поръсете филето с настърган кашкавал и върнете във фурната да се запече.
Разтворете нишестето в сметаната.
Когато кашкавалът леко се запече, извадете от фурната и налейте сметаната около филето.
Разбъркайте с лъжичка сметаната да смеси със соса от печенето.
Върнете ястието в изключената фурна за още няколко минути,за да се сгъсти соса и поднесете топло.


11 коментара:

  1. Кате, чудесия... Едно ястие, три изпълнения, тройно гладен стомах... :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, довери се на двете дами, Кате и не съжаляваш, нали? Искам и аз такова пилешко със сосче :) Много е апетитно!
    Поздрави, бонбон и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. И при Роси иззглеждаше толкова апетитно и зашеметяващо както при теб, Бонбон!
    Прегръдки,Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Помня го при Роси, но и при теб Кате е омайно апетитно! Скоро ще направя продължение на нишката "Мина, Роси, Катето...:)" Много ми харесва рецептата.
    Поздрави, Бонбон и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно ястие,Кате!
    Сочно,апетитно и със сигурност много вкусно!
    Ще се наредя и аз на опашката.. :)
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Изкусителка голяма.... Преживях го при Роси и Мина, но ти направо ме предизвикваш да го направя. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,омайна гледка си сътворила,мила,божествено е,хиляда пъти и то!
    Благодаря ти,мила!

    ОтговорИзтриване
  8. Фанстастично изглежда Кате!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, блазниш ме и аз да го направя по-скоро, но не знам колко още ще ме преварят, та накрая моят списък с благодарности към подстрекателите май ще стане дългичък. :)) Причината е, че напоследък, ако си забелязала малко публикувам, съответно по-рядко се завъртам в кухнята, някакъв мързел май ме е превзел и в последният момент все нещо набързо сглобявам за вечеря. Обаче не мога да подмина това изкушение без да преглътна. Изглежда неустоимо! ;) Ето, мерак и апетит не ми липсват, въпроса е, че си ми малко далечко, та явно ще запрятам скоро ръкави.
    Прегръдка голяма, сладурче!

    ОтговорИзтриване
  10. Гери:),как го измисли само:). Пепи, съжалявам само, че не го направих по-рано:). Ив, благодаря ти. Снежи, със сигурност тази рецепта ще има дълга нишка и се радвам, че съм част от нея:). Мира, добре дошла на опашката:))) . Еви, хубаво е да те икуши човек, особено като познавам твоите изкушения. Роси, благодарности, целувки и прегръдки за теб и Мина! Ани, благодаря! Ирма, запази изпълнението за Гърция:) Прегръщам ви!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Много съблазнително предложение, отделно че и изглежда изкушаващо!
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване