вторник, 18 февруари 2014 г.

Кексчета на клечка сърчица / Cake pops St Valentine


Тези кексчета направих с блатът от тортата за Св. Валентин.
По принцип може да ги направите с друг блат.
Технологията е да натрошите блата на трохи, да го разбъркате с прясно мляко и масло докато получите смес, подходяща за оформяне на топчета. За това и рецепта няма как да напиша, а само продукти и технология.
Декорирах ги тематично със захарните сърчица на Др. Йоткер.



Продукти:
блат за торта, кекс или др.
прясно мляко
краве масло
може да добавяте Филаделфия, крема сирене, Маскарпоне.

шоколад
захарни сърчица Др. Йоткер


Натрошете блата на трохи и го разбъркайте с млякото и маслото / Филаделфията.../.
Оформете топчета и ги забодете на клечки.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова.
Потопете кексчетата в шоколада, ако е необходимо, поливайте с лъжица.
Забодете ги нещо подходящо, за да са стабилни, може да използвате стар хляб или друго.
Приберете за малко в хладилник да стегне леко шоколада и поръсете със сърчица.
Отново приберете в хладилник.


2 коментара:

  1. Предложение - изкушение! Лесно и ефектно!
    Приятна вечер, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, сътвореният от теб празник е бил приказен! И най-важното - пълен с любов! Едно от най-хубавите неща е да виждаш пред себе си човек, който е заряд от положителна енергия и не се скъпи да я дарява на хората около себе си!
    Разгледах всички приготовления - декорацията със сърчицата е великолепна! Обаче избрах тези кексчета на пръчка за общия коментар, защото ми стана много забавно - аз също имах останал блат и направих подобни бонбонки, за които ще напиша надявам се скоро :) Правили сме си компания в празничните приготовления :)
    Много слънчеви и обични дни! Поздравления!

    ОтговорИзтриване