Един от начините, по който ми харесва брюкселското зеле е на тиган. Винаги го сварявам предварително, никога не съм пробвала директно да го пека на тиган. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели.
Зелките се почистват от наранени листенца и се отрязват тънко в края на кочана, там където е потъмняло.
В тенджера се налива вода, добавя се малко сол и когато заври зелките се пускат в нея. Варят се за 15-20 минути, докато леко омекнат. Изваждат се и се отцеждат от водата.
Разрязват се на две. В тиган се загрява малко зехтин и зелките се добавят в него. Запичат се първо от отрязаната страна, след което от другата. По желание може да се поднесат с дресинг от мед и тъмен балсамико(равни количества).
В тенджера се налива вода, добавя се малко сол и когато заври зелките се пускат в нея. Варят се за 15-20 минути, докато леко омекнат. Изваждат се и се отцеждат от водата.
Разрязват се на две. В тиган се загрява малко зехтин и зелките се добавят в него. Запичат се първо от отрязаната страна, след което от другата. По желание може да се поднесат с дресинг от мед и тъмен балсамико(равни количества).
Изглежда много апетитно и сигурна съм, че е също толкова вкусно. Прегръдка, Кате! :)
ОтговорИзтриванеБоже, колко вкусно... Едно от нещата, които у дома ям само аз и понеже готвя предимно за мнозинството, затова Кате, ако нямаш нищо против, протягам се и се черпя.... леле покапах се
ОтговорИзтриванеМного вкусни рецепти!Браво!:)
ОтговорИзтриванеОбожавам брюкселско зеле! Любимо ми е запечено на тиган с бекон и разни ароматни сирена. Харесах си идеята със сос бешамел, само остава да си намеря зелки :)
ОтговорИзтриване