вторник, 17 март 2015 г.

Пилешки джобчета на фурна


Едно от любимите ни ястия е това със сметаната. Правим го във всякакви варианти - с цели филета, с късчета, със сирена, със зеленчуци, на фурна, на тиган...
Днешното предложение е едно от тях.
Преди да ви покажа рецептата обаче искам да споделя с вас една неочаквана изненада, която ми направиха Кикоман и Бондюел. Имам си чудна чанта за покупки и личен приятелски поздрав от Бондюел:). Аз със Бондюел и Кикоман отдавна си другарувам в кухнята, сега вече е взаимно:))). Предполагам, че тази изненада е свързана с танца ми в кухнята преди време:))). Каквато и да е причината - Благодаря ви! Такива жестове наистина стимулират и вдъхновяват, както например сега и докато е още топло ви поднасям поредното ястие, приготвено с ваши продукти:



Продукти:
за 2 порции:
1 голямо пилешко филе тип пеперуда
соев сос Кикоман
сол
черен пипер
200 мл течна готварска сметана
2 триъгълни топени сирена / Използвам с шунка на Жоси/
2 резена кашкавал
2 с.л. царевица от консерва Бондюел
зехтин




Приготвяне:
Разрежете на две или три части пилешкото филе. Във всяка част направете напречен разрез, не до края, за да се получи джоб. Посолете леко и поръсете с черен пипер и соев сос.
Напълнете джобчетата с парченца топено сирене и кашкавал. Забодете ги с клечки за зъби.
Загрейте в тиган малко зехтин и сложете филетата да се запечатат от всички страни. Налейте малко зехтин в тавичка и подредете филетата в нея едно до друго. Разпределете царевицата, сложете и няколко малки парченца топено сирене. Налейте сметаната и изпечете във фурна за около 40 минути - 1 час на 170 градуса / до готовност/. Ако започне да загаря отгоре може да го преместите на по-нисък рафт.

Розето просто е задължително...



12 коментара:

  1. Ей това го обожавам, искам половин тава с голяма салата и наистина розето е задължително! Приказна рецепта! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Първо да пожелая още много приятни изненади, че така се захласнах по джобчетата, че си забравих приказката...

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно ястие,Кате!Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване
  4. Катенце, заслужаваш всеки знак на признание, бъди сигурна! Тази ти рецепта е поредното доказателство, чудно вкусно. :)
    Усмихнати прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, божествено ястие. Усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглежда апетитно! А е и пилешко месо все пак. Кате, поздравления за чудесната чантичка с която пазаруването ще ти е по - удобно и улеснено. Много цветна и носеща настроение торбичка.
    Поздрави и усмихнат ден.

    ОтговорИзтриване
  7. Наистина такива изненади сгряват душата и коремчето после, Кате! Ароматно и вкусно ястие!

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, че вкусотия! Точно по мой вкус, Кате, така че грабвам цялата чиния.

    ОтговорИзтриване
  9. Отново е вкусно, свежо и примамващо на трапезата ти, Кате! Чудесно е, че си получила торбичка с изненади и по-този начин са ти засвидeлствали доверие, знаят те кой ще ги оползотвори най-добре :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. И аз обичам подобен тип ястия и честичко приготвям, но се черпя сега и от тук:))

    ОтговорИзтриване
  11. Кате, прекрасна рецепта!!! И аз ги обичам Бондюел. Непремено ще я пробвам. Много много апетитно изглежда! И с тази запечена коричка отгоре...

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесна изненада и вкусно приложение на продуктите им!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване