Страници
Завръщане в миналото: таралежчета:)
Тези весели таралежчета са идентични по състав със скаличките. Колкото повече и различни продукти се използват - толкова по-добре.
В случая сме използвали различни бисквити, блат за торта, руло, какао нескуик. Всичко това се натрошава и разбърква с краве масло или маргарин и малко прясно мляко, за да се получи смес, удобна за моделиране. От там нататък се оформят скалички или таралежи или бонбони - трюфели с орео, бонбони със сухи пасти, бонбони с шоколадов блат, бонбони с блат, облечени в марципан, сладки трюфели:).
И този път няма специална рецепта, има само Ежковци:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Е, наистина ме върна във времето, за което благодаря.
ОтговорИзтриванеТочно на скалички ми заприличаха и на мен, Кате. Нашите таралежчета ги правихме от маслено тесто, топвахме в шоколад и шоколадови пръчици или млени орехи. А това тъй наречено тесто е страхотно и дава голямо поле за оригинални решения.
ОтговорИзтриванеКате, ние с теб тези дни сме на една вълна - връщане към миналото. Малко забравени, но уникално вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеСупер таралежчета си направила, мила!
Поздрави и прекрасен утрешен ден!
Много вкусни таралежчета, Кате :) Майка ми ги правеше от тесто като крайчетата опираше в стените на тавата, за да станат муцунки, а след изпичане ги топеше в шоколад и овалваше в орехи. Върна ме в детството, да знаеш! Още довечера ще забъркам една доза :) че и на живо да се върна. Супер си го измислила с това тесто, а и са толкова симпатични :) и скаличките си спомням. Много ми харесват такива ретро рецепти, като новата рубрика на Хриси в блога.
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден, мила :)
Ихааааааааа, колко са сладки, Кате!
ОтговорИзтриванеОчарователни и много вкусни!!!