Страници
Код: Жълто, в първият ден от Пролетта!
Смути с банан и портокал
1 банан
1 портокал
1 ч.л. чия
Приготвяне:
Изцедете сока на портокала, пасирайте банана, заедно с портокаловият сок. Налейте в чаша и поръсете с чията.
Смути с банан и манго
1 банан
1/2 манго
1 ч.л. кленов сироп
100 мл бадемово мляко / или друго/
1 ч.л. чия
Приготвяне:
Обелете банана и мангото и ги нарежете на кубчета. Пасирайте ги, заедно с млякото и кленовият сироп. Поднесете с 1 ч.л. чия.
Смути с банан, портокал и грейпфрут
Продукти:
1/2 грейпфрут
1 портокал
1 банан
1 ч.л. годжи бери
1 ч.л. кленов сироп
Приготвяне:
Обелете грейпфрута и извадете парченцата, обелете ги.
Изцедете сока на портокала.
Сложете в блендера сока, грейпфрута, банана и кленовият сироп. Пасирайте ги.
Поднесете със ситно нарязано годжи бери.
Браунис с банани
Продукти:
90 гр черен шоколад
90 гр краве масло
2 яйца
120 гр кафява захар / използвах мусковадо/
1 пакетче ванилена захар Др Йоткер
70 гр брашно
щипка сол
1-2 банана, нарязан на кръгчета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното. Моята тава е правоъгълна с размер: 26 x 17 см.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.
Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата, подредете кръгчетата банани отгоре и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна. Времето за печене е между 10 и 20 мин., при всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов. Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Честита да е пролетта и на теб, Кате.И дано тя ни донесе повече слънчеви дни занапред.Смутитата, които си приготвила са много подходящи точно за този ден на пролетното равноденствие, защото много хора именно сега имат проблеми с обостряне на язви , гастрити и колити.А така могат да се спасят от киселини и болки, именно със смлени и добре пасирани храни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Честита пролет, Кате! Още няколко часа има до началото на пролетта. Дано валежите спрат, защото тази сутрин имах изненада със ставането - снежец. Стига е валяло за тази зима. Дано красотата на снимките, които си заснела прогони баба зима и от тук нататъък има само и единствено свънчеви и топли дни. Днешните ти предложения имат много приятен и мек цвят, сигурно са много ароматни?!
ОтговорИзтриванеПоздрави, мила! И слънчеви усмивки:)
Честита пролет и на теб, Кате! При нас днес е слънчево, но "хапе".
ОтговорИзтриванеЧудесни предложения за смути, брауниса също не отстъпва!
Жълтият храст на фона на това синьо небе е невероятен!
Прегръдки!
Честита пролет, Бонбонче!
ОтговорИзтриванеИ нека скоро я усетим с всички багри :)
Прегръдки!
Прекрасна, както винаги -
ОтговорИзтриванемалките слънчеви палачинки, разкошните тематични предложения за днес, пролетният храст в снимки...
Благодаря за настроението! Честита, слънчева и усмихната пролет, Кате!
Катюшче, с това брауни накрая ме отвя съвсем!
ОтговорИзтриванеЧестита да ни е пролетта, днес тук беше такъв кучешки студ, че ми се струва, че зимата сега започва, но оптимиста в мен винаги вярва, че утре ще е различно! Прегръдка!
Страхотно!!! Честита Първа Пролет :))
ОтговорИзтриванеЧестита пролет и на теб, Бонбон!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет, Катюшка! Все да е слънчево около теб - в душата, хората, които срещаш, слънчево и топло да ти е с тези, които обичаш! Прегръдки!
ОтговорИзтриване