Гледах една снимка на тези банички преди време във Фейсбук, но към нея нямаше рецепта. Всъщност не беше спомената техниката на приготвяне, то рецептата е ясна:). Благодаря на Пепи от “Храна за мойте канибали”, че ги сподели, защото доста се чудих дали няма някакви специални тънкости при приготвянето на банички в тостер.
При мен са малко по-различни, но общо взето идеята е това.
Държа да предупредя, че тостера се цапа, заради олиото, така, че ако желаете да си го пазите нов или не ви се чисти, може да прескочите рецептата, но баничките наистина са много вкусни.
За всяка двойка триъгълни банички е необходим един лист кора.
Разбъркайте в купа сиренето и яйцето.
Разстелете лист кора. Намажете я с олио.
Прегънете на две. Поръсете плънка и отново сгънете на две. След това сгънете на три и получавате квадрат с големината на филийка тостерен хляб.
Това е идеята, според големината на гнездата на вашият уред да сгънете корите. Как ще ги сгъвате не е от съществено значение.
Намажете с олио гнездата на тостера, намажете и баничките.
Когато тостера загрее, поставете баничките, затворете и след около 5-10 минути имате перфектни триъгълни банички. Печете до зачервяване.
Чудесни, са наистина и децата са на това мнение.
Изглеждат неустоими, Кате! Нямам такъв тостер, но с удоволствие бих си закупила за такава закуска.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
А, ето за какво ще го полвам този уред-подарък! Досега ги правех на тиган, но вече и тостера ще е в употреба.
ОтговорИзтриванеАааа,ще бягам за кори утре,то се е видало,само да си изровя тостера и ги мятам.Ти не си ги топила в яйце като Пепи,аз ще пробвам и по двата начина,за да открия разликата.Благодаря за снимките и подсещането,скъпа моя!Прегръдка голяма!
ОтговорИзтриванеКак прилежно си онагледила процеса, Кате! Този вариант за бързо приготвяне на банички ми е много любим - спасява положението, когато времето е малко и много, много не му се занимава на човек с готвене :) Но не съм се сещала отдавна за тях - и аз благодаря за подсещането :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер, Кате!
охо, ти не си потопила в яйца? Сигурно са по-хрупкави така, ще взема да пробвам, че не посмях да сложа без яйце, да не останат сухи корите.
ОтговорИзтриванеХубав петък, бонбон!
И твоите, и на Пепи много ми допадат! Хубав уикенд, Кате!
ОтговорИзтриванеНе съм приготвяла такъв вид банички, но имам тостер - и малък , и голям.Благодаря за вкусната и бърза идея.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Не съм виждала тези банички, а в моя дом банички всякакви са на почит :) Вече реших, това е нашата утрешна закуска, страхотни са!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Кате!
Чудесно си обяснила начина на приготвяне, ще се пробват и у нас!
ОтговорИзтриванеВсъщност, снимките във Фейсбук вероятно са били мои- публикувала съм ги и из различни форуми- обикновено с рецепта.Радвам се, че идеята е допаднала на мнозина, макар преди десетина години, когато ми хрумна , реших,че откривам топлата вода...
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че се включихте! Идеята наистина е страхотна! Поздрави!
ИзтриванеСупер станаха! Благодаря за снимките на всички етапи!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са Ви харесали, и нашите бяха вкуснички:). Благодаря за коментара! Поздрави и прекрасна седмица!
Изтриване