Страници

Банички в тостер


Гледах една снимка на тези банички преди време във Фейсбук, но към нея нямаше рецепта. Всъщност не беше спомената техниката на приготвяне, то рецептата е ясна:). Благодаря на Пепи от “Храна за мойте канибали”, че ги сподели, защото доста се чудих дали няма някакви специални тънкости при приготвянето на банички в тостер.
При мен са малко по-различни, но общо взето идеята е това.
Държа да предупредя, че тостера се цапа, заради олиото, така, че ако желаете да си го пазите нов или не ви се чисти, може да прескочите рецептата, но баничките наистина са много вкусни.


Продукти:
няколко фини кори за баница
1 купа натрошено сирене
1 яйце
олио


Приготвяне:
За всяка двойка триъгълни банички е необходим един лист кора.
Разбъркайте в купа сиренето и яйцето.
Разстелете лист кора. Намажете я с олио.
Прегънете на две. Поръсете плънка и отново сгънете на две. След това сгънете на три и получавате квадрат с големината на филийка тостерен хляб.
Това е идеята, според големината на гнездата на вашият уред да сгънете корите. Как ще ги сгъвате не е от съществено значение.
Намажете с олио гнездата на тостера, намажете и баничките.
Когато тостера загрее, поставете баничките, затворете и след около 5-10 минути имате перфектни триъгълни банички. Печете до зачервяване.
Чудесни, са наистина и децата са на това мнение.




13 коментара:

  1. Изглеждат неустоими, Кате! Нямам такъв тостер, но с удоволствие бих си закупила за такава закуска.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. А, ето за какво ще го полвам този уред-подарък! Досега ги правех на тиган, но вече и тостера ще е в употреба.

    ОтговорИзтриване
  3. Аааа,ще бягам за кори утре,то се е видало,само да си изровя тостера и ги мятам.Ти не си ги топила в яйце като Пепи,аз ще пробвам и по двата начина,за да открия разликата.Благодаря за снимките и подсещането,скъпа моя!Прегръдка голяма!

    ОтговорИзтриване
  4. Как прилежно си онагледила процеса, Кате! Този вариант за бързо приготвяне на банички ми е много любим - спасява положението, когато времето е малко и много, много не му се занимава на човек с готвене :) Но не съм се сещала отдавна за тях - и аз благодаря за подсещането :)
    Поздрави и хубава вечер, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. охо, ти не си потопила в яйца? Сигурно са по-хрупкави така, ще взема да пробвам, че не посмях да сложа без яйце, да не останат сухи корите.
    Хубав петък, бонбон!

    ОтговорИзтриване
  6. И твоите, и на Пепи много ми допадат! Хубав уикенд, Кате!

    ОтговорИзтриване
  7. Не съм приготвяла такъв вид банички, но имам тостер - и малък , и голям.Благодаря за вкусната и бърза идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  8. Не съм виждала тези банички, а в моя дом банички всякакви са на почит :) Вече реших, това е нашата утрешна закуска, страхотни са!
    Прегръдки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно си обяснила начина на приготвяне, ще се пробват и у нас!

    ОтговорИзтриване
  10. Катя Лулчева30 юли 2015 г. в 21:10

    Всъщност, снимките във Фейсбук вероятно са били мои- публикувала съм ги и из различни форуми- обикновено с рецепта.Радвам се, че идеята е допаднала на мнозина, макар преди десетина години, когато ми хрумна , реших,че откривам топлата вода...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че се включихте! Идеята наистина е страхотна! Поздрави!

      Изтриване
  11. Супер станаха! Благодаря за снимките на всички етапи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са Ви харесали, и нашите бяха вкуснички:). Благодаря за коментара! Поздрави и прекрасна седмица!

      Изтриване