събота, 25 април 2015 г.

Плодови близалки с шоколад


Една популярна идея за интересно поднасяне, което е много подходящо за партита, кетъринг и т.н.

Подобни рецепти: Трюфели с ягоди, Шоколадови череши, Шоколадов портокал, Портокалови корички, Клементини с шоколад, Сушени плодове в шоколад. Правила съм и с банани и с грозде изобщо със всякакви плодове.

В тази рецепта използвам ягоди и кивита. Продуктите са ясни - плодове по избор, шоколад, отново по избор и за декорация смлени ядки, кокосови стърготини и т.н. Плодовете се нарязват, шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова (начупва се на парчета, поставя се в суха огнеупорна купа и се поставя в микровълновата за 90 секунди на макс. Отваря се през 30 секунди да се проверява и разбърква със суха лъжичка. Не прекалявайте с разтопяването, за да не прегори.). Нарязаните плодове се забождат на коктейлни клечки, дървени шишчета или вилички и се потапят в шоколада, след което в смлените ядки или кокосови стърготини. Подреждат се върху хартия за печене и се прибират в хладилника да стегнат.















2 коментара:

  1. Обичам да пътувам, обичам и да похапвам с теб, Кате!
    Новите ти предложения са страхотни -
    и гръцкото меню, и вдъхновенията ти, сега и това сладко изкушение...
    Благодаря за чудесните идеи и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви точно както си ги разпиляла насам натам по масата :-). Поздрави

    ОтговорИзтриване