вторник, 2 юни 2015 г.

Баница със сирене, царевично брашно и сусам



Адаптирано от тук: recepti.ezine.bg, благодаря!




Продукти:

16 бр - 1 пакет кори за баница - 500 гр
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. царевично брашно
1 бакпулвер

300 гр сирене
парче масло, на стайна температура, за намазване на корите
сусам, за поръсване



Приготвяне:
Фурната се включва да загрява на 200 градуса. Аз пека без вентилатор.

В купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, киселото мляко и брашното, разбъркано с бакпулвера. Разбива се добре с тел.
Корите се разстилат.

Взима се една кора и се намазва с парчето краве масло - все едно рисувате черти, първо по дължина, после по ширина. (Получава се нещо като решетка).
Поставя се втора кора - намазва се с яйчната смес.
Поставя се трета кора - намазва се отново с яйчна смес.
Четвърта кора - намазва се с краве масло и 1/4 от натрошеното сирене.
Корите се навиват на руло. Аз ги навих по дължина, след което разрязах рулото на две.

По този начин се правят останалите рула. Подреждат се едно до друго в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.
Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути- до зачервяване.
* тъй като в рецептата баницата не се намазва с яйце, сусама малко трудно се задържа върху баницата ви съветвам да намажете баницата с разбито яйце и тогава да поръсите сусам.

Аз забравих да нарежа предварително баничката на парчета, но не е проблем, нарязах след като се изпече:).


15 коментара:

  1. Чудех се къде сложи царевичното брашно. Видях. Сервирай, моля, в събота сутрин;)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда многооо вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Правила съм ги и стават чудесни!
    Твоите са много апетитни, Кате!
    В събота ще отскоча до Мъхчето, за да им се насладя ;)
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси за рецептата, скъпа! Вариациите на тема 'баница' са винаги добре дошли. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, че ароматни и вкусни банички, Кате! Непременно ще приготвя! Нещо подобно съм правила с ориз, но с царевично брашно ми се вижда много апетитно и ароматно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много добра рецепта! А баницата ти изглежда адски апетитно, Кате!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, с удоволствие си примъквам апетитно парче баница за закуска :))
    Прекрасен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  8. Хрупкава и златиста, каква по-вкусна закуска:) Чудесна е, Кате!

    ОтговорИзтриване
  9. Защо да не намина на закуска, като гледам сервирала си вече :)
    Как е навита спретнато и колко вкусна изглежда!!!
    Интересен вариант, ще опитам предложението ти, Кате!
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  10. Чувала съм какви ли не вариации на тема баница, но този - НИКОГА ! А изглежда невероятно ! Ето затова обичам да надничам :) ....в блоговете на другите. Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  11. Леле, колко е апетитна, Кате...

    ОтговорИзтриване
  12. Уникална баница,скъпа,ще си я сложа веднага в отметките като голям любител на баниците не мога да не уважа и тази,жестока е!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Кате,
    у дома се харесват всякакви видове баници.Благодаря за идеята, станала е прекрасна баничката.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  14. Кате, виждала съм много баници с царевично брашно, но на такава прекрасна гледка като твоята не съм попадала.
    Изглежда фантастично!
    Досега нямаше шанс да пробвам тази баница. До днес. :)

    ОтговорИзтриване
  15. Ееее ... това ли трябваше да видя сутринта на гладно ... се питам аз?
    Ама че снимки ... баницата оставям без коментар ....

    ОтговорИзтриване