Страници
Хрупкави пилешки крилца с билки
Крилцата мариновах по тази система:))), след което панирах в нещо като палачинкова смес от брашно и подправки, по метода на карфиола:))). Рецептата може да се изпълни и с филета.
Продукти:
около 1/2 кг пилешки крилца
2 1/2 ч.ч. айрян (бутермилк)
сол
2-3 пресовани скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
щипка лют червен пипер
1 с. л. захар
Крилцата се нарязват по ставите, като най-тънката част се изхвърля или запазва за бульон или супа:). В купа се разбъркват останалите продукти и крилцата се мариноват за 1-2 часа, а може и цяла нощ / покрийте ги със стреч фолио/.
След като се мариноват, се изваждат, измиват и подсушават.
Суха смес за паниране:
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
черен пипер
червен пипер
сух чесън
суха мащерка
кубче пилешки бульон
риган
сол
малка щипка сода за хляб - на върха на чаена лъжичка
Палачинкова смес за паниране:
*продуктите са относително количество, целта е да се получи смес като за палачинки. По желание може да добавите 2 яйца, вместо водата. Аз съм ги правила с яйце и без. Еднакво вкусни са:)))).
1 ч.ч. брашно
100 мл прясно мляко
150 мл вода
В една купа се разбърква царевичното брашно, бялото брашно, содата и подправките.
В друга купа се разбива брашното с прясното мляко и водата.
Крилцата се потапят последователно първо в течната смес, след което в сухата и се пържат в загрята маслена баня ( касерола с повечко олио) от двете страни до зачервяване. Пържете на средна степен на котлона. Изваждат се да се отцедят върху хартия. При мен се изпържиха за около 15 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно мезенце, Кате! Къде е биричката? :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда! Тази марината с айран трябва да се пробва, непременно!
ОтговорИзтриванеСтрахотни крилца, Кате! И с това сосче... Ммм!
ОтговорИзтриванеПрегръдки.
Много апетитно, Кате! И аз ще гарнирам с биричка!
ОтговорИзтриванеКате, много интересни крилца, и маринатата и панировката ;)
ОтговорИзтриванеКога се върна, Кате, кога развъртя тигана....
ОтговорИзтриванеС усмивка
М
Вчера сложих в отметките баничката,днес ще направя същото с тези крилца,но ще ги заменя с подбедрици,уникална панировка,нямам търпение да опитам,благодаря ти,мила!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЕее, не!
ОтговорИзтриванеНевъзможна си просто!
Последните ти предложения са много, много добри.
Неввероятни са, Кате@! Непременно ще ги опитаме!
ОтговорИзтриване