Страници
Панирани тиквички
За разнообразяване на пържените тиквички, предлагам панирани:), нищо ново под слънцето, ама за подсещане, че понякога човек се чуди какво и как да сготви:). Което ми напомня и за панирани патладжани...:)
1 непълна ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. бира
сол
зехтин или олио за пържене
брашно за овалване
Тиквичките се измиват и нарязват на филийки.
Брашното с бирата и солта се разбиват в купа. Ако прецените в сместа може да добавите още бира или брашно:).
Тиквичките се потапят в брашно, след което в панировката и се пържат в тиган със загрято олио или зехтин. Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Толкова златисти и хрупкави, истинско изкушение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПанирани наистина не съм хапвала. Харесва ми идеята и ще пробвам с тиквичките, които чакат в хладилника:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглеждат, Кате! Не бих отказала една порция!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Леле как си се вихрила, докато надникна!
ОтговорИзтриванеХич не съм им фен на тиквичките, ама всяка година си сеем, а и са полезен зеленчук, та се прежалвам и хапвам и аз. Точно панирани ми харесват, особено с млечен сос. Добре че напомни за тази рецепта. Като посъбера сега от новите тиквички ще направя панирани.
ОтговорИзтриване