Страници

♥ Занте: Разходка с лодка


Закинтос е забележителен не само като остров, не по-малко е интересен заобикалящият го воден свят. Както вече споменах една от основните атракции са костенурките Карета-Карета, но освен тях има безброй красоти, които могат да бъдат видени. Разходките с лодки са чудесен начин човек да се запознае с крайбрежието на Занте и ние си подарихме това изживяване. Благодаря на “Мантос круиз” Агиос Состис за невероятните емоции!

Времето през май е предимно слънчево и топло, дори горещо на моменти, но понякога за кратки мигове части от острова се къпят в пролетен дъжд. Облаците не са в състояние да ни откажат от дългоочакваната разходка, а и имаме пълно доверие на нашият капитан, който определено разбира на къде духа вятърът:).Този забързан моторист явно е изпуснал разходката, но пък съм сигурна, че ще си намери други забавления:).Една от отправните ни точки е остров Маратониси, мястото, където Карета Карета снасят яйцата си.Забелязваме обаче интересно образувание, което много бързо се сформира на торнадо - мини торнадо.


Ние обаче не се притесняваме, защото Богът на морето Посейдон е с нас.


Докато около Маратониси морето ни показва гамата на мастилените си цветове, то от другата страна, в района на Кери нещата стоят в далеч по-различен изумруден цвят.


Първата от тези скали е като глава на лелка с шапка на делфин:)


Закинтос е известен с крайбрежните си пещери. Някои от тях са наречени сини, заради цвета, който получава водата, в следствие на отражението на скалите в нея. Малките лодки често навлизат в пещерите, за да бъдат разгледани отблизо.

Едно уникално образувание е и скалната арка.

Камък пада върху лодката, с бърз поглед нагоре забелязваме едни спокойно разхождащи се планински козички:).Поемаме обратен курс към остров Маратониси и отново ставаме свидетели на природна стихия, която честно казано дори и в мини вариант има доста силно въздействие. Водата бе доста дълго завихрена под контрола на торнадото, а отдалеч изглеждаше сякаш то си играе с нея.Всичко това обаче е доста далеч от нас, а ние вече плаваме по крайбрежието на острова на Костенурките. Интересни пещерни образувания ни приветстват, а водата отново променя цвета си до неузнаваемост.

На Маратониси природата е девствена, няма сгради, нито шезлонги и чадъри, няма и население тъй като е едно от основните места за гнездене на костенурките. Единственият бар е мобилен - лодка, предлагаща закуски и напитки. Атмосферата е точно все едно си попаднал на безлюден остров, дори и гледката е някак тропическа.Не случайно нарекох серията от публикациите си "♥ Занте". И тук ни посрещна Любовта.


Плажовете на острова са два. Единият е по-малък и е в близост до пещерите, а другият който посетихме е големият плаж на предната част на острова.


Всъщност основната цел на тази разходка бе да се запознаем отблизо с Карета Карета и това наистина се случи. Уникален момент!♥ Величествени създания!
Остров Закинтос е един малък Рай. Ваканцията е не просто ваканция, а серия от приключения и за още едно такова ще ви разкажа в следващата публикация. 

8 коментара:

 1. Кате,
  този остров наистина е рай, незасегнат от човешка дейност.Уникални снимки си успяла да направиш, както на костенурките, така и на торнадото.Приказни гледки, чудесен релакс.Достави ми голямо удоволствие с тези публикации, обичам да се наслаждавам на животните и природните красоти.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Еха, две торнадо-та в един ден, много, много вълнуващо! А костенурките са чудесни, както и малкия капитан! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотно е, Кате! Тези кастенурки кога могат да се видят? Целогодишно или?
  Интересуват ме много!
  Поздрави и благодаря за поредната разходка!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Габи, костенурките със сигурност могат да се видят през целия ваканционен сезон на Закинтос, който започва още през май и продължава до края на септември, а понякога и до октомври. Вече за октомври не знам виждат ли се:). Но при водните разходки местните знаят къде във водата да ги търсят:) и екскурзиите са с гаранция, че ще видите Карета Карета. Новоизлюпени малки костенурчета май има шанс да види човек в натовареният летен сезон и може би септември, но през май е значително рано, защото те тепърва започват да гнездят. Прегръдки!

   Изтриване
 4. Най-хубавото от всичко е,че се усеща колко си доволна от видяното,Кате,това е най-важното,когато пътуванията сбъдват мечти и надминават очакванията!Малкият е страхотен усмишко!Последната снимка е наистина знаменателна,а всички останали-чудесни и ти благодаря,че ги сподели!Прегръдка!

  ОтговорИзтриване
 5. Кате, природата е най-големия творец на този свят. Колко е хубаво, че все още има места на планетата, където няма чадъри, шезлонги и човека. На такива места всичко живо си вирее на спокойствие. Снимките ти са завладяващи. Не мога да откъсна погледа си от тях. Обожавам такива места. В тях има нещо вечно преди нас и ще има и след нас.
  Браво и благодаря!
  Прегръдки горещи!

  ОтговорИзтриване
 6. Ехаа какво торнадо! Чудни снимки!

  ОтговорИзтриване
 7. Рай, Кате, рай си ни показала :) Това синьо-зелено море, костенурките, камъчетата... разкошно е.
  И като видях торнадото, да ти кажа, ако бях там, сигурно с 200 щях да подпаля яхтата наобратно :))))

  ОтговорИзтриване