Страници
Яйца по рецепта на мама
Една от любимите ни мамини манджи е тази. Продуктите са относително количество, а пък пресните могат да бъдат заменени и през зимата с налични сухи:).
Продукти:
5-6 стръка пресен лук
няколко стръка магданоз
няколко стръка джоджен
1/2 ч.л. брашно
сол
1 ч.л. червен пипер
300 мл вода
4 яйца
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно с малко от перата, заедно с джоджена и магданоза. В тиган се загрява олио и зелениите се добавят в него. Запържват се на среден огън за около 3-4 минути, към тях се добавят брашното и червеният пипер. Разбърква се и се наливат 300 мл вода. Вари се до омекване на лука.
При необходимост се налива още вода. Както ври ястието се счупват яйцата и се варят до готовност, ако се наложи яйцата се обръщат с лъжица.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех,че леснооооо!
ОтговорИзтриванеПредполагам ,че е прелестен сосът......
Поздравления за предложението,Кате!
Кате,
ОтговорИзтриванене съм правила яйцата точно по този начин, но рецептата ми хареса за бързо предястие или основно ястие.Бързо, лесно и вкусно.
Поздрави !
Имам слабост към такива обикновени, но вкусни гозбици, особено пък щом са мамини! Открадвам ти рецептата, Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, такова не съм опитвала, а звучи невероятно...обичам такива рецепти!
ОтговорИзтриване