Адаптирано от тук: recepti.ezine.bg, благодаря!
16 бр – 1 пакет кори за баница – 500 гр
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. царевично брашно
1 бакпулвер
300 гр сирене
парче масло, на стайна температура, за намазване на корите
сусам, за поръсване
Приготвяне:
Фурната се включва да загрява на 200 градуса. Аз пека без вентилатор.
В купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, киселото мляко и брашното, разбъркано с бакпулвера. Разбива се добре с тел.
Корите се разстилат.
Взима се една кора и се намазва с парчето краве масло – все едно рисувате черти, първо по дължина, после по ширина. (Получава се нещо като решетка).
Поставя се втора кора – намазва се с яйчната смес.
Поставя се трета кора – намазва се отново с яйчна смес.
Четвърта кора – намазва се с краве масло и 1/4 от натрошеното сирене.
Корите се навиват на руло. Аз ги навих по дължина, след което разрязах рулото на две.
По този начин се правят останалите рула. Подреждат се едно до друго в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.
Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути- до зачервяване.
* тъй като в рецептата баницата не се намазва с яйце, сусама малко трудно се задържа върху баницата ви съветвам да намажете баницата с разбито яйце и тогава да поръсите сусам.
Аз забравих да нарежа предварително баничката на парчета, но не е проблем, нарязах след като се изпече:).
Чудех се къде сложи царевичното брашно. Видях. Сервирай, моля, в събота сутрин;)
ОтговорИзтриванеИзглежда многооо вкусно!
ОтговорИзтриванеПравила съм ги и стават чудесни!
ОтговорИзтриванеТвоите са много апетитни, Кате!
В събота ще отскоча до Мъхчето, за да им се насладя ;)
Прегръдки, мила!
Мерси за рецептата, скъпа! Вариациите на тема 'баница' са винаги добре дошли. Поздрави
ОтговорИзтриванеАх, че ароматни и вкусни банички, Кате! Непременно ще приготвя! Нещо подобно съм правила с ориз, но с царевично брашно ми се вижда много апетитно и ароматно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного добра рецепта! А баницата ти изглежда адски апетитно, Кате!
ОтговорИзтриванеКате, с удоволствие си примъквам апетитно парче баница за закуска :))
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден, мила!
Хрупкава и златиста, каква по-вкусна закуска:) Чудесна е, Кате!
ОтговорИзтриванеЗащо да не намина на закуска, като гледам сервирала си вече :)
ОтговорИзтриванеКак е навита спретнато и колко вкусна изглежда!!!
Интересен вариант, ще опитам предложението ти, Кате!
Хубав ден ти желая!
Чувала съм какви ли не вариации на тема баница, но този - НИКОГА ! А изглежда невероятно ! Ето затова обичам да надничам :) ....в блоговете на другите. Поздравления !
ОтговорИзтриванеЛеле, колко е апетитна, Кате...
ОтговорИзтриванеУникална баница,скъпа,ще си я сложа веднага в отметките като голям любител на баниците не мога да не уважа и тази,жестока е!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванеу дома се харесват всякакви видове баници.Благодаря за идеята, станала е прекрасна баничката.
Поздрави !
Кате, виждала съм много баници с царевично брашно, но на такава прекрасна гледка като твоята не съм попадала.
ОтговорИзтриванеИзглежда фантастично!
Досега нямаше шанс да пробвам тази баница. До днес. :)
Ееее ... това ли трябваше да видя сутринта на гладно ... се питам аз?
ОтговорИзтриванеАма че снимки ... баницата оставям без коментар ....
Малко късно, но намерих време да опитам и тази рецепта. Много ми хареса - като полента в тесто :-). Към сиренето добавих и жълт чедър - добре се получи. Поздрави
ОтговорИзтриванеДени, така се радвам да те видя тук! Интересна е рецептата, обичаме да разнообразяваме и ето още едно предложение от теб - с чедър. Знаеш ли скоро го открих това сирене, правих фондю с него, само че не с толкова жълтото и много ми хареса вкусът му. Поздрави, Дени и весели празници!!!
Изтриване