Страници

Пържени бъркани яйца с бекон и аспержи


Лесно, бързо, вкусно:). Метода не е по-различен от този за приготвянето на класически бъркани яйца, просто с добавени други продукти. А комбинацията аспержи, бекон и яйца е много популярна.



Продукти:
4-5 бр. пресни зелени аспержи
резен бекон
3-4 яйца



Приготвяне:
Аспержите се белят с белачка за зеленчуци до съцветието. Отчупва се долният край, за да се отстрани жилавата част. В тенджера на котлон се загрява леко посолена вода и когато заври в нея се пускат аспержите за около 5 минути на средна степен на котлона. Изваждат се. измиват се и се нарязват на парчета. Бекона се нарязва на тънки ленти. В тиган с незалепващо покритие се слага бекона, с 1 ч.л зехтин или краве масло. Пече се до зачервяване, към него се добавят аспержите, разбъркват се да се запекат и те и се добавят яйцата.
/ Да ги счупите и изхвърлите черупките, ей:), че имаше един виц с една рецепта в която пише добавете яйцата и хоп ей така целите с черупките отидоха в кекса:)))/
Започва се с бъркането и така до готовност на яйцата:).
Ястието се посолява на вкус и се поднася топло.

Други рецепти с Аспержи - тук.
А с яйца - тук.:)

6 коментара:

  1. Кате,
    никога не съм приготвяла аспержи.Преди 1 година ги опитах сурови, но не останах очарована от вкуса.Тази комбинация от аспержи и яйца е интересна и ти благодаря, че показваш как точно се приготвят.Преди години в България са произвеждани и аспержи и белгийска цикория и вкусът им е бил познат.Днес за нас са нетрадиционни италиански зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми предложението ти, Кате! Самата аз скоро правих нещо подобно и знам за каква вкусотия пишеш.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Звучи много вкусно. Бъркани яйца във всякаква комбинация харесвам, а точно тази не съм приготвяла.
    Трябва да се поправя. Слънчев следобед, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, напоследък у дома поне веднъж седмично похапваме аспержи, но твоята комбинация не сме пробвали! Ще и дойде скоро времето, благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам такива бързи и лесни рецепти Кате. Непременно ще ги опитам, само да се сдобия с аспержи :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно предложение, Кате! Пролетно, цветно, леко, вкуснооо, какво му трябва на човек?!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване