вторник, 30 юни 2015 г.

Пиле кунг пао


Рецептата е от азиатската кухня kung pao chicken , разбира се има различни начини на приготвяне, нямам представа как би трябвало да изглежда в оригинал, но така или иначе се получи вкусно:). В блога имам подобна рецепта, за пилешко с ядки.




Продукти:

1 пилешко филе или пържола от бутче
1 морков
1 малка чушка / желателно люта. но аз използвам обикновена/
няколко стръка пресен лук и чесън
2-3 с.л. белени фъстъци
1 ч.л. настърган джинджифил


марината:
1 с.л. соев сос Кикоман
1 с.л. бяло вино
1 с.л. царевично нишесте

сос:
1 ч.л. соев сос Кикоман
1 ч.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
1 с.л. мед
2 ч.л. оризов оцет Кикоман



Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на малки късчета. В купа се разбъркват продуктите за маринатата и се добавя месото. Разбърква се и се оставя настрани, докато се подготвят останалите продукти.
Морковът и чушката се нарязват на парченца като ромбчета, лукът и чесъна на филийки, само бялата част.
В уок тиган се загрява олио, около 2-3 с.л. и се добавя пилешкото месо. Пържи се на силен огън, разбърква се непрекъснато за няколко минути, или докато леко се оцвети в златисто.
Месото се изважда и в същият тиган се добавят зеленчуците. Пържат се 2-3 минути, пилето се връща в тигана, добавят се фъстъците и джинджифила и се готви за 2-3 минути.
Продуктите за соса се разбъркват и сосът се налива в тигана. Всичко се разбърква и се оставя на котлон за още 2-3 минути.

* Ако нямате пресен лук и чесън може да използвате стар.
По желание може да сервирате ястието с ориз или нудъли, спагети.

Други рецепти от азиатската кухня може да видите тук.


5 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Кате! Направо грабвам чинията и я отнасям у дома за вечеря!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. само правя 2-3 завъртания на мелничката за пипер и ги почвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно, Кате! Вкъщи също правим Кунг пао пиле, но изглецда доста по-различно и има кориандър. Важното е, да е вкусно! Твоето несъмнено е :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ама, Кате, как ги бълваш тези публикации:))
    Апетита ми се изостри, а вечерях вече!

    ОтговорИзтриване
  5. Майстор си на азиатската кухня, Кате! Много обичам, но вкъщи не съм приготвяла. Трябва да се възползвам от твоите рецепти и да приготвя нещо най-накрая :)
    Много апетитно изглежда това ястие и много ме изкуши :)

    ОтговорИзтриване