вторник, 14 юни 2016 г.

Агнешко месо със спанак и ориз и салата с авокадо и сирена



Продукти:
500 гр агнешки ребърца
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
250 гр спанак
3 ч.ч. зеленчуков бульон
сол
черен пипер
олио



Приготвяне:
Ребърцата се нарязват на порционни парчета, измиват се и се подсушават добре.
В тиган се загрява олио, добавя се ситно нарязаният лук и се задушава до омекване. Добавят се ребърцата и се запечатват от всички страни. Изсипва се оризът и се пържи до стъкловидност. Добавя се измитият и нарязан спанак/ аз го режа като зелена салата/, разбърква се добре, добавят се солта и пипера, разбърква се, налива се зеленчуковият бульон. Ястието се прехвърля в тава и се завива добре с алуминиево фолио. Пече се във фурна на 190 градуса до готовност. В края на печенето може да се отстрани фолиото, за да се запече.



Салата микс с авокадо и сирена

Продукти:
250 гр микс от зелени салати
*3-4 с.л. чеснов йогурт дресинг за салати
1/2 авокадо
50 гр синьо сирене
50 гр Бри
няколко маслини

Приготвяне:
*Използвам готов сос, но може да се приготви домашен като се смесят майонеза, кисело мляко и чесън на прах.
Салатите се накъсват (нарязват), поставят се в купа, поливат се с дресинга и върху тях се поставят кубчета от нарязаните сирена и маслините.


4 коментара:

  1. Кате, обожавам агнешко, а във вариант с тази салата не бих пропуснала! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за това апетитно предложение! Ще опитам и от двете. Салата е невероятна!

    ОтговорИзтриване
  3. Агнешкос ориз и спанак ще готвя утре, но салатката ще си я приготвя още днес :) Чудесна идея, Кате, толкова вкусно предложение ни даваш пак :)

    ОтговорИзтриване