Страници

Скумрия на фурна във фолио


Тази рецепта видях във Веселият готвач. Това, което промених е, само, че рибата при мен е цяла. Всичко останало е по рецептата. Наистина става доста вкусна и сочна.




1 голяма скумрия
1/2 глава лук, на полумесеци
1/ 2 лимон, на полумесеци
1/2 домат, на полумесеци
сол
черен пипер
олио

Приготвяне:
Почистете и измийте рибата.

Посолете и поръсете черен пипер.

Направете разрези от едната страна, все едно ще я режете на филийки, но не прорязвайте до край.
В тези получени процепи подредете филийки / полумесеци/ от лимона, домата и лука.
Поставете я във фолио и я увийте добре. Сложете опакованата риба в суха тава, да не ви изцапа фурната ако случайно пробие фолиото:).
Изпечете я в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 минути. Отворете фолиото, полейте с олио, около 2 с.л. и я запечете така на отворено фолио за около 15 минути.

*вариант на рецептата:

Продукти:
1 голяма скумрия
1/2 глава лук
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин

Приготвяне:
Почистете и измийте рибата.
Посолете и поръсете черен пипер.
Напълнете я с лука, нарязан на полумесеци.
Поставете рибата във фолио и я увийте добре. Сложете опакованата риба в суха тава, за да не  изцапа фурната ако случайно пробие фолиото.
Изпечете я в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 минути. Отворете фолиото, полейте със зехтин и я запечете така на отворено фолио за около 15 минути.



3 коментара:

  1. Прекрасна рибка, Кате!
    Може днес да се готви шаран, но скумрийката за мен е в пъти по-вкусна риба! Но, каквато и да е, важното да е ни е вкусно и да сме доволни, нали?
    Весел празник, мила и Наздраве! :)

    ОтговорИзтриване
  2. е тук вече е за мен:))
    обичам скумрийка
    прегръдки мила и хубави почивни дни

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, много удачен вариант на рецептата си направила!
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване