Страници
Пастет от карфиол
На тази интересна рецепта попаднах тук: gourmandine.ro. Много вкусно и същевременно бързо и лесно.
Аз го направих с готова майонеза "Краси".
Продукти:
1/2 глава карфиол
2 скилидки чесън
1/2 - 1 кутия майонеза Краси
2-3 с.л. заквасена сметана
черен пипер
сол
магданоз
* Продуктите са ориентировъчни, може да ги променяте според желаната консистенция.
Приготвяне:
Накъсайте карфиола на розички и го сварете по възможност в тенджера, с варене без вода, или на пара. Ако нямате такава тенджера, след варенето отцедете карфиола много добре.
Аз сварих цялата глава карфиол, като половината панирах по тази рецепта, а от другата половина направих пастет.
С вилица пасирайте карфиола, като е хубаво да има частички, но ако желаете и до гладкост.
Добавете останалите продукти и хубаво разбъркайте.
Може да поднесете като разядка или хапки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, много ми хареса идеята и задължително ще я пробвам. Уникална си. Честит празник и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеОбичам карфиол и го приготвям по много начини, но на пастет не съм. Благодаря ти, че сподели!
ОтговорИзтриванеВкъщи карфиолът не може да изчака каквато и било термична обработка. Много ми харесаха и двете ти предложения. Прекрасни Великденски празници ти пожелавам! ;)
ОтговорИзтриванеМного интересни идеи, никога не ми е хрумвало да правя пастет от карфиол, но непременно ще пробвам. Поздравления и за двете рецепти и весело посрещане на празниците!
ОтговорИзтриване