Класическа рецепта от българската кухня, както я приготвя мама.
Продукти:
300- 400 гр зелен боб
1 глава лук
2 с.л. олио
1 домат
1 морков
1 ч.л. червен пипер
сол
1 с.л. брашно
скилидка чесън
копър
кисело мляко, за сервиране
Приготвяне:
Олиото се загрява в тенджера и към него се добавят ситно нарязаният лук и настърганият на едро ренде морков. Задушават се до омекване. Добавя се почистеният и измит зелен боб и пресованият чесън. Задушава се изпаряване на течността.
Добавя се брашното. Разбърква се, добавя се червеният пипер, отново се разбърква и се налива вода, около 1/2 л.
Ястието се вари на средна температура. Десетина минути преди готовност се добавят обелените и нарязани на дребно домати и се посолява на вкус. Вари се до готовност. Поръсва се със ситно нарязан копър и се поднеся по желание с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар