Страници

Сезонна кухня: Панирани тиквени хапки / Pumpkin Nuggets



Т

ези тиквени хапки са толкова вкусни и идейни, че човек се пита: "Как не съм се сетил досега да ги направя?". Опитахме ги в "Икеа", появиха се в сезонното меню на някои заведения, предполагам, че все някъде ги има и във виртуалното пространство. Не знам точно какви са рецептите, по които се приготвят, но търпят различни методи според вкус и начин на термична обработка. Могат да се панират и по различни начини, аз избрах класическият метод брашно-яйце-галета, като тук брашното и галетата са пълнозърнести. Към панировката могат да се добавят кокосови стърготини, или различни подправки. Изпържих ги в кокосово олио, просто им придава невероятен аромат и вкус, а съчетанието "тиква и кокос" отдавна ме е спечелило.






Панирани тиквени хапки / Pumpkin Nuggets



Продукти:
1 малка тиква Хокайдо
1-2 яйца
1 купа пълнозърнесто брашно
1 купа пълнозърнеста галета
сол
черен пипер
кокосово масло за пържене

Приготвяне:
Тиквата се нарязва на резени и почиства от семките. Всеки резен се нарязва на филийки, имитиращи малки хапки. Желателно е да не са много дебели, за да могат да се сготвят при термичната обработка, която всъщност е само пържене.
Всяка хапка се потапя в брашно-разбито със сол и черен пипер яйце - галета. Изтупва се от излишното количество. Хапките се пържат в горещо олио, на средна степен от всички страни до готовност. Температурата не трябва да е силна, за да не прегори панировката пък тиквата да остане сурова.
Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят и се поднасят топли със сос по желание. Този е "Tартар", по тази рецепта.


1 коментар:

  1. Нямаше да се сетя да панирам тиква, благодаря за подсказката.Чудесни тиквени хапки са се получили , много са красиви.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване