вторник, 24 януари 2012 г.

Пържен черен дроб


Това е любимата ми рецепта за приготвяне на дроб. Може да направите и свински по този начин. Става изключително крехък и много вкусен.
Преди 2-3 години открих рецептата: e-kulinari

Дробът става изключително крехък.

ПРОДУКТИ:
0.5 кг черен дроб
1 яйце
1 -2 скилидки чесън
1 ч.л. смлян черен пипер
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа яйцето, прибавете счукания чесън, черния пипер, солта. Дробът нарежете на филийки. Начукайте ги една по една и ги поставете в приготвената смес. Разбъркайте добре и ги оставете да престоят в сместа поне половин час, може и в хладилник, може и не:).
Изпържете ги в горещо олио. Не се овалват в брашно!

2 коментара:

  1. Много интересен начин на приготвяне! За първи път го срещам. Ще опитам. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди, чудесно предложение и сочно!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване