вторник, 24 януари 2012 г.

Чорба от телешки дреболии


Тази чорба приготвям като шкембето.

Продукти:
½ Сърце
½ бял дроб
½ черен дроб
сол
черен пипер
чубрица
Застройка:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 с.л. брашно

Червен пипер
масло

Приготвяне:
Сварете дреболиите в тенджера под налягане или обикновена тенджера.
Ако варите в тенджера под налягане не слагайте белия дроб, защото той се навдига и да не запуши клапана.
Като се сварят ги извадете и нарежете на дребно.
Направете застройката:
Разбийте яйцата с киселото мляко и брашното, добавете 1/2 от бульона и оставете да заври на нормален котлон при непрекъснато бъркане. След това излейте на тънка струя към бульона и разбъркайте. Добавете чубрица, сол и черен пипер.
В тиган на котлона разтопете масло и запържете дреболийките. Добавете червен пипер и отстранете от котлона. Изсипете в супата.

2 коментара:

  1. Кате, както е време за обяд, не отказвам на такава чорбица :)
    Обичам всякакви чорбици от субпродукти...
    И цялата ти поредица ми харесва много, да знаеш!

    ОтговорИзтриване
  2. И тук ме уцели ,Канди :)! Чудна чорбица !
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване