Страници
9/14 Валентинки - френски макарони сърца
Рецептата за черупките на макароните този път взех от Дени, но ги оформих като сърца, Инчето ме подсети в коментарите на Коледните бастунчета:). Сместа ми се получи малко по-гъста, отколкото досега и не се разливаха, станаха по-високи са и с по-големи полички. Благодаря, Дени, за подробното обяснение! Оформянето по начин, различен от кръг е малко сложно за изпълнение, поне за мен:). Но все пак мисля, че се получиха добре.
Продукти:
90 гр. белтъци, престоели вв плътно затворен контейнер в хладилник поне 24 часа, не повече от 5 дни
72 гр. захар
144 гр. пудра захар
117 гр. бадемово брашно или ситно смлени бадеми
розова сладкарска боя / използвах гелообразна на др. Йоткер/
Приготвяне:
Извадете белтъците от хладилника, отворете ги и ги оставете на стайна температура за няколко часа.
Смелете бадемовото брашно с пудрата захар в блендер.
Пресейте ги няколко пъти в купа, може с по-едра цедка, ако не минава през сито. Но не трябва да има едри частици, все пак.
Разбийте белтъците на средна скорост в метална купа до като станат пухкави.
Постепенно добавяйте захарта и разбивайте на висока скорост не повече от 2 минути, до твърдост като сняг.
Добавете боята. Внимавайте,ако е гелообразна може да ви промени консистенцията, затова не прекалявайте.
Разбъркайте с миксера, да се уеднакви сместа.
Добавяйте на няколко етапа от сухите съставки към белтъците, като разбърквате внимателно със шпатула, като минавате хубаво по стените на купата - през дъното и обръщате сместта отдолу нагоре, бавно и внимателно.
Не разбърквайте много, за да не се напукат при печене черупките.
Прехвърлете сместта в пош, като предварително сте сложили накрайника му подвит, във чаша, за да ви е по-удобно и да не изтича сместта.
Шприцвайте върху хартия за печене сърчица, които може да си начертаете предварително.
Дръжте поша вертикално надолу и плътно до хартията.
Оставете ги да престоят на стайна температура за 1 час, за да изсъхнат. Ще ги осетите с докосване.
Загрейте фурната на 150 градуса и сложете макароните вътре да се пекат(сушат)за 12 минути. Не отваряйте фурната по време на печене. След 12 минути погледнете макароните, но не ги вадете от фурната, за да не спаднат "поличките". Пипнете с пръст, ако повърхността им е мека, оставете да се пекат още. Проверявайте през една минута.
Извадете ги и заедно с хартията ги поставете върху решетка. Така ще се отлепят сами.
Слепете ги с крем, непосредствено преди сервиране, защото иначе ще омекнат. Може да ги съхранявате в кутии, без да са слепени.
Крем Тирамису:
Продукти:
4 яйца, пресни!
7-8 с.л. захар
500 гр сирене маскарпоне
Приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта докато избледнеят.
С дървена лъжица прибавете маскарпонето. Разбъркайте до еднородност, ако стане на бучки, разбийте с миксер.
Разбъркайте до получаване на пухкав гладък крем.
В отделна купа разбийте белтъците на сняг и ги добавете внимателно към другата смес. Разбърквайте чрез метода обръщане/ загребва се от сместа и внимателно се обръща/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, чудесни са :)
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и хубав ден!
Взимам си едно сърце с кафето, Кате! Прегръдки и хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са станали!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Валентинките са чудесни и празнични!
ОтговорИзтриванеМного оригинална идея за деня на влюбените.
Топъл и приятен ден !
Великолепно романтично хрумване! Влюбена съм в тези прекрасни розови макарони! Браво, бонбонено момиче! :-)
ОтговорИзтриванеРозова красота :))
ОтговорИзтриванеПоздрави Канди!
Прекрасна, розова идея, Кате!
ОтговорИзтриванеМного са сладурски, Канди! Със сигурност са и много приятни на вкус с това кремче тирамису.
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Много слаки макарони си направила, Кенди! И с този крем тирамису,ммм!
ОтговорИзтриванеИ аз съм замислила преди 14-ти февруари да направя, но ще видим дали ще ми стигне времето. Поздрави и хубав ден!
Катя, всяко едно от новите ти Валентинки е страхотно -
ОтговорИзтриванеи сладките и солените ти идеи са оригинални, направени с много любов и старание. Сърчицата макарони са вълшебни, като нежна розова феерия.
Моите адмирации, Бонбонче, с очакване на следващите..., Диана
Ех,че красиво...и много влюбено-поздравлиния!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер,Канди!
Кенди, Катя ли се казваш :)))
ОтговорИзтриванеМного са ти хубави макаронките! Вземам си няколко :)
Кенди, неуморна си!Кога успяваш да сътвориш тези красоти?
ОтговорИзтриванеМного е романтично при теб, нежно и те завладява. Поздравления!
КАНДИ, малеее какви красоти твориш за Валентин...
ОтговорИзтриванеМного красиви са станали всичките ти любовни творения.
Прегръдки!
Кенди, проектът "св Валентин" е в пълен вихър при теб! Много красиви са се получили макаронените сърчица! И аз съм се изкушавала да ги шприцовам по този начин, но все не се престрашавам, карам си на кръгчета и това е :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Великолепни са и на цвят и на форма,Кате,а муса...мога да го подхвана с голямата лъжица самостоятелно!
ОтговорИзтриванеМного красиво аранжирани и в тон с розите!
Лека нощ и прекрасно утре!
Мммм, влюбих се! Страхотно са се получили, Кенди! <3
ОтговорИзтриванеЧестно да ви кажа мислех, да не ги качвам, но пък нали ги направих "с любов", тези сърчица ме умориха ви казвам:). Уж ги нарисувах, пък много трудно им открих равни другарчета, но нали са сърчица няма как да са еднакви:). Радвам се, че се забавлявате с тези валентинки:) и ви благодаря за подкрепата и прекрасните коментари!
ОтговорИзтриванестрахотни сърчица Канди
ОтговорИзтриванепоздрави