сряда, 29 май 2013 г.

Паниран Артишок


Вече пробвах няколко варианта с този зеленчук. Сега реших да го панирам. Съвсем обикновена панировка, обаче пък е много вкусно, за тези, които обичат артишок разбира се:)


Количество на продуктите няма да записвам, по-скоро метода.
Изчиствате артишока по показаният начин, докато извадите сърцевината.






Поръсете я веднага с лимонов сок, защото бързо потъмнява. Нарежете я, все едно режете торта, на триъгълни парчета.
Разбийте брашно и яйце със сол, да стане смес, като за палачинки.
*Може да потопите първо в брашно, а след това в разбито яйце с малко сол.
Потопете парчетата артишок в панировката и ги изпържете до златисто в загрято олио от двете страни. Пържете на степен 3 от 4 или 8 от 9.
Извадете върху кухненска хартия да се отцедят и сервирайте с чеснов сос / майонеза, кисело мляко, копър и чесън/.





4 коментара:

  1. Ще пробвам и така,Кате!
    Да изразходя моя от фризера,може пък така да ми хареса :)
    хубав следобед мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм опитвала никога артишок :)
    Интересно предложение :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много полезен и вкусен е.Опитах го за първи път в Италия,приготвен по различни начини.Страхотен е.Благодаря за предложението,непременно ще го приготвя по този начин.Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Милена! Артишока наистина е чудесен когато се приготви добре, и аз го харесвам много:). От всички рецепти, които съм опитвала с артишок, най-любим ми е паниран и пържен. Други предложения имам и тук: http://mycandykitchen.blogspot.co.at/2011/11/blog-post_4834.html. Поздрави!

      Изтриване