четвъртък, 16 май 2013 г.

Пилешко месо в омлет


Първоначалната ми идея беше да направя пилешка кавърма в омлет. Вече съм показвала рецепта за това ястие, но със свинско месо. Да обаче за кавърмата трябваха чушки, а аз нямах в момента. Реших да направя ястието, но само с месо и лук. Стори ми се някак недовършено, та реших да го обогатя със сос и понеже в момента разполагах с топено сирене и заквасена сметана го направих с тези продукти, Добавих и доматено пюре, за да не изглежда като пиле със сметана:). И така ето един вкусен вариант на това традиционно българско ястие.




Продукти:
500 гр пилешко филе
2 глави лук
2 с.л. топено сирене за мазане / използвах Жоси натурално
2 с.л. заквасена сметана
1 с.л. доматено пюре
черен пипер
соев сос червена капачка Кикоман

10 яйца
сол

олио



Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го мариновайте в черен пипер и соев сос.
Оставете да престои около 10 минути.
Загрейте в тиган олио и добавете месото, разбъркайте да се запечата от всички страни.
Когато отделената течност се изпари добавете лука, нарязан на полумесеци. Оставете да се задуши до омекване.
Добавете доматеното пюре, сметаната и топеното сирене и разбъркайте добре. Оставете на средна степен на котлона до готовност, / за около 5 минути/ като разбърквате 1-2 пъти.

Направете омлетите. За всеки омлет разбийте с вилица 2 яйца с щипка сол. Може да използвате вместо сол соев сос.
Загрейте тефлонов тиган и го намажете с олио.
Изсипете разбитите яйца и изпечете омлета от двете страни.
В центъра на всеки омлет поставете от плънката с месото и завийте. Може да сгънете омлета на две, да го завиете като топка, или пък да го завържете като торбичка.




8 коментара:

  1. Катенце, изглежда прекрасно поднесено ястието, страхотно предложение! Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда страхотно, освен това бързо и лесно за приготвяне! :) Хубав и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно предложение, Бонбон! Усмивки и много слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идея. Изглежда много апетитно. Пролетен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Както съм гладна, мога да изпразня чинията на мига. Много вкусно ще да е това месце, гушнато в омлет. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Направо е приказка, Кате... Как ми се ще да си дръпна едно пълнено омлетче на секундата...
    Желая ти хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Често се почва така - от една идея, оглед на наличните продукти, нова идея и накрая - вкусно ястие!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна идея! Отбелязвам си да го приготвя :)

    ОтговорИзтриване