вторник, 3 март 2015 г.

Вкусна питка със сирене


Идеята за тази питка видях тук, но какво оформихме с Ицко, не знам:))) получи се маргаритка:), обаче много вкусна стана. Тестото, което използвам купих готово от една фурна за хляб. Но може да се използва любимото ви тесто за питки.
За това и рецепта няма, а само снимков материал от процеса на оформянето.

От тестото се отделя малка топка за центъра, а другото тесто се разделя на три.
Разточват се три кори, поставят се една върху друга, като между тях се поръсва смес от яйце и сирене и краве масло. Последната кора не се ръси.
Прехвърлят се в тава, застлана с хартия за печене.
В средата на корите се поставя чашка и около нея се нарязват триъгълници. Т.е. реже се като пица но в средата, където е чашката остава ненарязано.
Триъгълниците се навиват на кифлички и се изправят като розички. На мястото на чашката се поставя отделената топка. Питката се оставя да втаса, след което се намазва със смес от жълтък и малко прясно мляко. В средата се поръсва със семенца за питки и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути. Изважда се, завива се с кърпа и се оставя така около 10-15 минути.










3 коментара:

  1. Браво на майсторите страхотна питка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Важен е крайния резултат и сте постигнали точно това, което трябва! Поздравления за помощника!

    ОтговорИзтриване
  3. Най-вкусната питка, та нали е приготвена в компанията на малкия помощник :)

    ОтговорИзтриване