понеделник, 15 юни 2015 г.

Сладко от малини


Рецептата е като за повечето сладка: равни съотношения плод и захар. Сладкото от малини винаги правя в малки количества, защото такава е реколтата:), но пък на няколко пъти:).




Продукти:
1/2 кг малини
1/2 кг захар
1/2 ч.ч. вода
на върха на чаена лъжичка лимонтузу



Приготвяне:
Малините се измиват и отцеждат от водата. Поставят се в тенджера с водата и захарта и се оставят на котлон, на средна степен да се варят до готовност на сладкото. От време на време се разбъркват със суха дървена лъжица, като пяната се обира. При мен сладкото се свари за около 30-40 минути, но всичко зависи от количеството. В края на варенето се добавя лимонтузуто, разбърква се и се оставя за 1-2 минути на котлона. След като сладкото е готово се насипва в сухи буркани, които се затварят и обръщат с капачките надолу, докато се охладят. Съхраняват се в сухи и хладни помещения.


9 коментара:

  1. Подозирам какви вкусни палачинки ще си имате вкъщи през зимата. И как иначе, сладкото ти е чудесно, Кате!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно е,мила!Тъкмо се колебаех дали да направя и аз тази година,но ти ме нави,толкова е апетитно!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Здраво си се захванала със сладката, Кате! Сладкото е чудесно, едно от любимите ми:) Сърдечни поздрави от мен и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Бурканчета пълни със здраве, това ще кажа за малинките. Най-доброто средство за настинките в студените дни.
    Снимката с купичката в ръцете е божествена. Все едно ангел държи райско лекарство. :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни снимки, Кате! Обичам аромата на това сладко!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, невероятно, а снимките са прекрасни! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно сладко, че и с лично брани малинки! Супер е!

    ОтговорИзтриване
  8. И нашата реколта е толкова - има няма 1/2 кг, ама май си ги хапваме направо от храстчето и ако случайно замразя 5-6 за декорация е направо постижение.
    Чудесно сладко!

    ОтговорИзтриване