Страници
Бисквити за абитуриенти
Тези бисквитки направих за едно пораснало дете!:) Пожелавам му много щастие по пътя на живота! Училището свърши, живота предстои! Успешен старт в живота!
Идеята за бисквитки с вафлена ядлива хартия за пръв път видях при Инчето, с мотиви за влюбени и при Бубето, с Великденски мотиви.
До момента с абитуриентски мотиви не съм срещала, така, че дано ви харесат и моите. Искам да ви кажа, че освен красиви, са и много вкусни.
Направих принта в "Куки-Буки". При тях може да изпратите вашите картинки, а те да ги пренесат върху ядлива вафлена хартия. Също така при тях може да поръчате ядливо лепило или пък роял-айсинг за залепване на картинката към бисквитката. Или пък да залепите по моят начин.
За бисквитките:
по рецепта за бисквитки на: Миленка
200 гр меко краве масло
200 гр захар
2 яйцa
400 гр брашно
2 ванилии
Яйцата и маслото трябва да са със стайна температура.
Смесете маслото със захарта и ванилията. Разбийте с миксер.
Добавете яйцата, едно по едно, като добавяте следващото, като предишното се е усвоило добре и бъркайте с миксера до получаването на еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, на няколко пъти и бъркайте на ниска степен с миксера до получаването на тесто. Направете тестото на топка и го увийте във фолио. Сложете го в хладилника 1 час.
Извадете и разточете върху леко набрашнена повърхност с дебелина 0,5 см. Изрежете сладките. Наредете ги върху хартия за печене и отново ги сложете в хладилник за половин час.
Извадете ги от хладилника и ги изпечете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете ги върху решетка, за да се охладят.
За захарното тесто:
Рецептата за него имам още от дете, даде ми я един сладкар. Много обичах да си похапвам захарни фигурки :), та той ме научи как се правят зайчета, розички, лебеди и патенца.
1/2 к.ч. вода
1 1/2 с.л. маргарин или краве масло
2 с.л. брашно
около 250 гр пудра захар
Сложете водата с маслото на котлона да заври.
Отстранете от огъня и изсипете брашното.
Разбъркайте и върнете на изключен котлон за малко, като бъркате непрекъснато. Сместа е много гъста, като тесто, не се притеснявайте, такава е.
Отстранете от котлона и оставете да изстине много добре, за да не се разтопи пудрата захар.
Добавяйте постепенно от пресятата! пудра захар, докато получите тесто, подходящо за моделиране. Възможно е да поеме повече или по-малко пудра захар.
Ако ще го използвате след няколко дни, съхранявайте в хладилник, увито в прозрачно фолио, за да не съхне. То се втвърдява, но при стайна температура и намесване, отново омеква.
Сглобяване:
Разточете захарното тесто на тънко върху прозрачно домакинско фолио или повърхност, посипана леко с нишесте.
Изрежете фигури с големината на бисквитите.
Намажете с четка с мед бисквитката.
Залепете захарното тесто внимателно. Отгоре пак намажете с мед.
С четка с косъм леко навлажнете с вода от към гърба картинката. Съвсем леко, защото бързо поема водата и ще се развали.
Сложете картинката върху захарното тесто и пригладете внимателно с ръка.
Оставете бисквитките да изсъхнат на стайна температура.
Може да ги опаковате във целофан и да завържете с панделки.
Относно времето за съхранение, не препоръчвам повече от няколко дни. Все пак са домашно приготвени сладки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много сладурски бисквитки си направила, Канди!
ОтговорИзтриванеЧудесни са за подарък :)
Много успехи на порасналото дете!
Прегръдки и пожелания за успешна нова седмица!
Прекрасни са! Наистина страхотен подарък - почепрка! Много попътен вятър пожелавам на порасналото дете!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са бисквитите, Кате! Сигурна съм, че са и много вкусни! Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеЕЕЕ браво Кате,невероятни бисквитки,толкова са сладки.
ОтговорИзтриванеУспех и от мен на "порасналото дете"
прегръдки мила
хубава и спорна нова седмица
Страхотни са, Кате! Нестандартна и вкусна идея за подарък! Браво!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Кате! Много закачливи и чудесни за подарък :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица от мен :)
На добър път в живота на абитуриента ! Бисквитките са чудни за хапване и за подарък ! Кате , винаги си на ниво с рецепти и идеи ! Браво ,мила !
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ! Целувки !
Страхотни и много весели, браво, Candy! И опаковани са чудесна закачка за предстоящите абитуриентски празнични вълнения, харесват ми много!
ОтговорИзтриванеКате,идеята ти е прекрасна-как си се сетила само.Много щастие на абитуриента!
ОтговорИзтриванеПоздравления и успешна нова седмица!
Бравос!Страхотни и много забавни бисквитки,Кате!
ОтговорИзтриванеМного сладурски бисквитки :)
ОтговорИзтриванеМного ме впечатлиха бисквитките ! Много моля за файла с картинките!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Моля, пишете ми на е-мейл mycandykitchen@abv.bg, за да Ви изпратя файла. Но Вие и сами може да си направите Ваш във формат А4 с картинки по избор.
ИзтриванеЗдравейте, бисквитките са страхотни, може ли да помоля и аз за файла. Е--мейла ми е marietacvetanova@abv.bg Благодаря предварително и приятна вечер.
ОтговорИзтриванеПисах Ви:) Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте. може ли файла с картинките! Благодря ви предварително!Ето адреса ми g_1968@abv.bg
ОтговорИзтриванеПисах Ви, поздрави!
ИзтриванеЗдравейте. може ли файла с картинките! Благодря ви предварително!Ето адреса ми ianita.com@abv.bg
ОтговорИзтриванеБисквитките ви са изключителни.На пролет и моята дъщеря ще има бал и бих искала да я изненадам
Здравейте, писах Ви!:) Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте. може ли файла с картинките! Ето адреса ми ianita.com@abv.bg
ОтговорИзтриванеБисквитките ви са изключителни.На пролет и моята дъщеря ще има бал и бих искала да я изненадам.Веднъж ми го пратихте ,но ми се изтри пощата.Безкрайна благодарност
Здравейте! За съжаление и аз вече не пазя тези файлове, но може да разгледате предложения от фирмите, които предлагат сладкарски консумативи, струва ми се, че някъде предлагаха готови принтирани вафлени шаблони. Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте, използвах вашата рецепта за захарното тесто, получи се много добре и ефектно. Благодаря, за коректната рецепта. Имам един въпрос, може ли да се оцветява и с какъв вид трябва да е боята?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Благодаря за доверието! Тестото може да се оцветява, като за целта е добре боичките да са гелообразни. Капват се няколко капки върху отделено количество тесто и се меси. Но тъй като е възможно да променят консистенцията на тестото е добре да коригирате с малко пудра захар. Ще усетите това, ако тестото започне да ви лепне много и изобщо да не може да се моделира. Освен това някои боички например, не насищат толкова цветовете и е нужно използването на голямо количество боя, което със сигурност ще развали тестото. Добре е боята да е силно багреща, за да се използва малко количество от нея. Поздрави!
ИзтриванеБлагодаря за изчерпателния отговор!
Изтриване