Страници
Сарми с листа от лапад и кайма - мама готви
Обожавам да ми готви мама:), че кой ли не обича? Забелязала съм, че любимите манджички на децата са именно приготвени от баба:). Дано и моите внучета така да ми се радват на ястията.
Ето и днес, сармички, на пръв поглед обикновени, а всъщност толкова вкусни!
Продукти:
500 гр. кайма
1 к.ч. ориз
лук, малка главичка
черен пипер или други подправки по избор
сол
листа от лапад
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
Приготвяне:
Каймата, ориза, нарязания на ситно лук, солта и подправките се омесват.
Дръжката на листото се хваща с пръстите на ръцете и се обелва част от нея по дължина.
Не знам дали стана ясно, но ще се опитам след време да приложа и снимка:).
Целта е да остане по-тънка част от средната дебела нишка в листото.
Листата се попарват във вряла вода. Не трябва да омекват прекалено, за да не се късат. Достатъчно е дори 1 минута.
Взима се малко количество кайма и се оформя като топче.
Поставя се в единия край на листото.
Листото се завива от двата края, след което се навива.
Да се оформи сармичка.
Крайчето се оставя под сармата, за да не се разтвори при варене.
Подреждат се в тенджера, може и на два реда, затискат се с чиния и към тях се налива вода, може и бульон.
Слагат се на среден огън да се варят.
Застройка:
Яйцата се разбиват с вилица. Добавя се киселото мляко и се разбива отново.
По малко се взима от горещия бульон и се добавя към яйцата при непрекъснато разбиване с вилица. Като добавите около 1/2 от бульона сте готови със застройката. Изсипете я в тенджерата и разбъркайте внимателно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кенди, чудни сармички! Вкусно, вкусно! Скоро и аз правих сармички с лапад, но плънката беше постничка.
ОтговорИзтриванеЗабелязала, че гозбите сготвени от мама и баба винаги са ни много по-вкусни.
Слънчев и успешен ден! Поздрави!
Така е Кенди,когато някой друг ми сготви, по ми е вкусно и на мен,обаче последните десетина години няма кой братче,сама си пазаря,сама готвя.
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава мама, а сармичките си личи че са вкусни и от снимката като ги гледам!
Хубав ден от мен и поздрави за мама!
Mного апетитно изглеждат сармичките на мама:)...поздравления за нея !
ОтговорИзтриванеВие със Зиче днес сте на една вълна ''сармички '' :)...
Хубав ден ,Кате ! Прегръдки !
Абе от мама по-хубаво и любимо няма!И гозбите й пак така!
ОтговорИзтриванеСТрахотно вкусни сърмички,че и сосче,бижу!
Хубав петък,мила!
Катенце, ама твоите са с екстри.:)
ОтговорИзтриванеНа всичкото отгоре и от мама правени.
Другият път ще си направя по мамината ти рецепта.
Да ти имам пролетното букетче ,много готино!
Гушки за прекрасен ден!
Кате, чудни сърмички!
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава мама! А твоите внуци със сигурност ще обичат твоите манджичики и сладкиши!
Хубави почивни дни!
Мамините ястия са най-вкусни! Чудесни сармички!
ОтговорИзтриванеКате, друго си е мама като готви, наистина :) И аз утре се прибирам да се насладя на това удоволствие!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
много обичам сърмички със сосче,не съм яла с лапад,но ще пробвам
ОтговорИзтриванехубава вечер Кате
няма как да не се съглася, че най-вкусно готви мама. Прекрасни са сърмичките, Кате! Усмихнат уикенд ти желая! :)
ОтговорИзтриванеМила Candy, чудесно ястие,! Щом е на мама, със сигурносте невероятно вкусно. Комплименти!
ОтговорИзтриванеАз не знам какво е да сготви баба, защото моите баби... Е за тези, които ги няма, по-добре или добро, или нищо, затова няма да кажа нищо. Знам само, че когато мама сготви, е най-вкусно и никога не омръзва, и винаги е желано. Сигурна съм, че твоите внучета много ще те обичат и ще ти се радват, сигурна съм, че ще обичат и всички вкусотии, които ще им приготвяш.
Прегръдки и весела вечер, мила!
Ótima receita para o próximo domingo...
ОтговорИзтриванеBom fim de semana!
¸.•°`♥✿⊱╮
❤♡
FELIZ DIA DAS MÃES!!!
Beijinhos.
Brasil
°º °♫♫♪¸.•°`
Вкуусно:)
ОтговорИзтриванеИ аз исках да правя сармички с лапад, но си останах само с желанието. Една приятелка ме светна, че стават хубави и с пресни тополови листа - не съм пробвала още.
Много идейна рецепта , поздрави за сръчните ръце на мама!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Кате, да е жива и здрава мама и все такива вкусни неща да ви приготвя......а ти си чакай търпеливо реда за оценка от внуци.
ОтговорИзтриванеПоздрави за теб и мама и вкусна усмихната неделя!
Muy rico me encanta su relleno y el repollo feliz día de mamá,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванекаква телепатия с твоята мама имаме! И у нас днес има сарми, но не с лапад, а с левурда. Все тая. Много са нежни с тези листа, Кате, нямат нищо общо с лозовите, нали?
ОтговорИзтриванеПоздрави на майчето ти и на теб, с пожелания още много години да се радваш на вкусотиите и!
О, категорично нямат нищо общо с лозовите. Лозовите не ми допадат особено, тези са много нежни. Благодаря за поздравите!
ИзтриванеБлагодаря за поздравите, от името на мама:)! И благодаря за красивите думи! Прекрасна нова седмица от мен!:)
ОтговорИзтриванеДа, няма по-вкусна от манджата на мама :))
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта! Никога не съм опитвала сарми с лапад, но много обичам зеленилки и съм сигурна, че ще ми допаднат.
Поздрави на мама :))