Страници
Броколи и карфиол пане
Събирам двете рецепти в една публикация, тъй като панирането го правя по еднакъв начин. Любимо ястие е в къщи и с броколи и с карфиол.
Продукти:
1 глава карфиол или броколи
2 яйца
1 ч.ч. брашно
вегета или друга зеленчукова подправка
Налейте вода в тенджера и я оставете на котлона да заври. Добавете 1/2 с.л. сол.
Накъсайте броколито или карфиола на розички. Измийте ги. Сварете ги поотделно, защото броколито се вари за по-кратко време.
Пуснете ги във врящата вода и ги варете до омекване, но не прекалено.
Паниране:
В купа разбийте яйцата, брашното и вегетата, да се получи смес /нещо средно между смес за кекс и за палачинки/.
Може да променяте количеството на брашното и яйцата.
Потопете розичките и ги изпържете в предварително загрято олио в дълбок тиган.
Извадете и оставете да се изцедят върху салфетка от излишната мазнина.
Поднесете със сос. Много подходящ е смес от кисело мляко, майонеза, копър, сол и чесън/ количества на вкус:)/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,ама че вкусотия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за вкусното предложение!
Чудесни са, Кате! Напомни ми за времето, когато работех в болницата и на обяд гледах колегите си със завист, защото те си поръчаха за обяд панирани зеленчуци, а аз заради бялото брашно нямах тази възможност, но пък готвачаката щедро ми даваше от дип-а, който приготвяше към тях. Сега разбира се си спомням с усмивка за онова време.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весел ден!
Странно защо варите зеленчуците във вода!? Нали използвате съдове Цептер!?
ОтговорИзтриванеВ системите на Цептер може да се готви както с вода така и без. Трябва да поставите зеленчуците в студена тенджера и да заемат не повече от 2/3 от обема. Сложете капака и загрейте на ниска степен. Капака не се отваря, ако все пак го отворите добавете няколко с.л. вода. Поздрави!
Изтриване