Страници

Ябълково щрудел шоу в "Шьонбрун", Виена


Колко забавно може да е приготвянето на ябълков щрудел? Колко уютно може да е в една топла австрийска пекарна? Какви тайни крие една световноизвестна рецепта? Колко снимки може да направи човек за не повече от час?
Отговорите на тези въпроси получихме в "кафе Резиденц" - двореца "Шьонбрун" - Виена!

Тук се насладихме на уникалното шоу, което ни показа Жасмин и опитахме оригиналният ябълков щрудел. 
Насладете се и вие!:
 






































Какво научих аз и справих ли се с приготвянето на ябълковият щрудел- в следващата публикация:)

28 коментара:

  1. Изключително приятни публикации пущаш ,Кате!
    Уловила си чудесни моменти от приготвянето на този невероятен щрудел!Атмосферата в кафенето е уникална,много ми хареса!Очаквам с нетърпение ябълковият щрудел.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мира, радвам се, че ти харесват публикациите! Дано ти допадне и ябълковият ми щрудел:) Прекрасна вечер от мен!

      Изтриване
  2. А! Ей, това е сега щрудел! И аз така го правя, но естествено побългарен, на по-тънки рула, като вита, домашна баница. Кухнята и кафенето са много уютни, бих се заседяла в него на сладка приказка без представа за време.
    Благодаря ти, Кате за чудесното настроение, което ми създаде от сутринта!
    Целувки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, и аз много ги обичам тези обстановки, толкова е уютно, хич не ми се тръгваше:) Целувки и от мен и прекрасна петъчна вечер!

      Изтриване
  3. Кате, невероятен разказ в снимки ,много съм впечатлена от щрудела ,ама и рецептичка да имаше щеше да е супер! Ще чакам следващата ти публикация и не се съмнявам че ще се справиш перфектно!
    Силни гушки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче, рецептата в другата публикация, че много дълго щеше да стане, пък и да не разваля тази толкова красива публикация с тази толкова уютна Виенска обстановка!
      Една голяма прегръдка и от мен!

      Изтриване
  4. priyatno mestence,predstavyam si kak sladko mirişe vıtre ,toplo mestence za studeni dni.

    ОтговорИзтриване
  5. Много уютно приказно място.Атмосфетата е невероятна .Много ми хареса,че чак ми се прииска да съм там и да опитам щрудела.Благодаря Кате за чудената сладка приказка в снимки.Поздрави и хубав,слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Танче прекрасно местенце, затова му посветих цяла публикация! И аз ти благодаря за чудесните отзиви! Поздрави!

      Изтриване
  6. Това момиче е истинска магьосница.Гледала съм и друг път подобни кадри за ябълковия щрудел.Такава тънка кора,обгръщаща такава дебела плънка.Представям си го и на вкус!Поздравления,Катя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така, е Танче, а с каква лекота го прави!!! Невероятно е! Благодаря ти, за коментара! Приятна петъчна вечер!

      Изтриване
  7. Ох ох каква прелест, обожавам техния щтрудел :) Незнаех, че там има такава демонстрация, а съм ходила поне два три пъти в Шонбрюн, следващия път обаче няма да пропусна това кафе :) Оххх царе са тези хора на сладки вкусотии, благодаря ти Кате, че ни направи част от това преживяване с красивите си снимки, браво!
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Еви, тъкмо ще отидеш пак:) Наистина си заслужава! Цялата обстановка, щрудел шоуто, всичко е невероятно! Прегръдка от мен!

      Изтриване
  8. Само мога да те поздравя за невероятната публикация и завидя за уникалния опитан щрудел. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, много ти благодаря! Радвам се, че ти хареса! Прегръдки от мен и пожелания за една прекрасна петъчна вечер!

      Изтриване
  9. Кака да не замечтае човек за парченце!!!!
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За парченце точно от този щрудел и аз отново си мечтая, веднъж като го опиташ няма спиране:):):)Прегръдки и от мен, Мимка!

      Изтриване
  10. Супер пост! След месец и аз отивам на там и непременно ще се опитам да го посетя това място! Изглежда уникално, да не говорим за щрудела! Е такъв не съм яла! Блазе ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехе, страхотно, браво! Наистина пожелавам ти да го посетиш и после да ни го покажеш, да му се насладя отново! Много се радвам, че ще си във Виена, защото наистина е прекрасна!

      Изтриване
  11. Ех,Кате,браво,точно това го пропуснах там,макар че прекарахме ден и половина в Шонбрун,но сама знаеш,че е необятен и фантастичен,много добре ми дойдоха снимките ти,благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, двореца няма обикаляне, просто! Не стига ден, не стигат и два, то кое по-напред да видиш?! А както бяхме и с Дребосъка, тук се спре там играе... трябва ни много повече, но дано има и друг път! И ние пропуснахме доста неща:)

      Изтриване
  12. Чудесни снимки, Кате. Чудесен щрудел. Тук го приготвят наистина много, много вкусено, а аз съм имала и щастието да хапна и домашно приготвен такъв. Неустоим е. А ти наистина си имала неповторимо преживяване, нещо което цял живот не се забравя... :)

    Прегръдки, мила и пожелание за един весел и приятен петък! ♥♥♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се забравя, Вени и остава в сърцето! Още такива преживявания - приятни и емоционални пожелавам от сърце на себе си и на вас! Приятна петъчна вечер от мен!

      Изтриване
  13. Кате, благодаря за поредната интересна разходка!
    Това местенце излъчва толкова топлина и уютност! Интересно, че са запазили всичко както е било. Красиви етажерки,шкафове, интересна посуда, останала от миналото!
    Чудесна публикация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тилиа, така е, невероятно местенце! Дори и през снимките се усеща, а на живо е нещо невероятно. Всеки детайл е уникален... Поздрави и от мен и с пожелания за прекрасна петъчна вечер!

      Изтриване
  14. Ехааа Кате! Страхотно мастер клас си показала тук! Браво, че си успяла да заснемеш и благодаря че сподели с нас!
    А самата обстановка в кафето на двореца Шонбрун е уникална - перфектно запазеното старо, съчетано с модерното ново! И каква етажерка с порции щрудел!
    Сега ще погледна твоя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Пепчо, грабна ме това местенце! Много уютно! Пожелавам ти прекрасна петъчна вечер!

      Изтриване