Разкошен сладкиш, това мога да кажа и горещо го препоръчвам.
Адаптирано от тук: http://smittenkitchen.com/blog/2008/12/seven-layer-cookies/
240 гр бадемова паста / марципан
1 ч.л. бадемов екстракт
4 яйца, разделени белтъци и жълтъци
1 ч.ч. захар
250 гр меко масло
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
зелена и червена боя за сладки
конфитюр от кайсии, за слепване на платките
За глазура:
100 гр натурален шоколад
Загрейте фурната на 180 градуса.
Застелете тава с хартия за печене. Моята беше с размер 22*22 см.
Сложете бадемовото тесто в купа и добавете към него маслото, захарта, жълтъците и бадемовият екстракт. Разбийте добре.
Добавете брашното на части и разбъркайте добре.
В друга купа разбийте белтъците на сняг и ги добавете в тестото, като разбърквате по метода загребване-обръщане, за да не спадне обема.
Разделете на 3 равни части. Едната оставете с този цвят, останалите боядисайте в зелено и червено.
Изсипете всяка част в приготвена тава и разстелете равномерно и гладко.
Изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. Не позволявайте на тестото да покафенее, освен в краищата!
Оставете блатовете да се охладят и ги слепете с конфитюра, намазан на много тънък слой.
Увийте ги с прозрачно домакинско фолио и ги затиснете отгоре с дъска или тава. Оставете ги в хладилник за няколко часа.
Извадете ги и отстранете фолиото.
Разтопете половината шоколад и полейте сладкиша, приберете в хладилник да стегне.
Извадете, обърнете го и полейте с разтопен шоколад и от другата страна. Оставете да стегне и нарежете на правоъгълни или квадратни парчета.
1 ч.л. бадемов екстракт
4 яйца, разделени белтъци и жълтъци
1 ч.ч. захар
250 гр меко масло
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
зелена и червена боя за сладки
конфитюр от кайсии, за слепване на платките
За глазура:
100 гр натурален шоколад
Загрейте фурната на 180 градуса.
Застелете тава с хартия за печене. Моята беше с размер 22*22 см.
Сложете бадемовото тесто в купа и добавете към него маслото, захарта, жълтъците и бадемовият екстракт. Разбийте добре.
Добавете брашното на части и разбъркайте добре.
В друга купа разбийте белтъците на сняг и ги добавете в тестото, като разбърквате по метода загребване-обръщане, за да не спадне обема.
Разделете на 3 равни части. Едната оставете с този цвят, останалите боядисайте в зелено и червено.
Изсипете всяка част в приготвена тава и разстелете равномерно и гладко.
Изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. Не позволявайте на тестото да покафенее, освен в краищата!
Оставете блатовете да се охладят и ги слепете с конфитюра, намазан на много тънък слой.
Увийте ги с прозрачно домакинско фолио и ги затиснете отгоре с дъска или тава. Оставете ги в хладилник за няколко часа.
Извадете ги и отстранете фолиото.
Разтопете половината шоколад и полейте сладкиша, приберете в хладилник да стегне.
Извадете, обърнете го и полейте с разтопен шоколад и от другата страна. Оставете да стегне и нарежете на правоъгълни или квадратни парчета.
Прекрасен! и отново много тематичен за празника!Хубав уикенд , Кате!
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш - ароматен и цветен!
ОтговорИзтриванеИ естествено - прекрасни снимки!
Прегръдки!
Renklerine ,görünüşüne bayıldım,çok güzel görünüyor..Nefis..
ОтговорИзтриванеБонбонче, страхотна си!
ОтговорИзтриванеЧестит Празник!
А сладкишът е чудесен!
Поздрави!
Вкусно знаменце! Поздравления!
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладкиш Катенце!
ОтговорИзтриванеЦелувки*)
Уха, Бонбон, честити празник!
ОтговорИзтриванеЧУдесен начин да го отбележиш И на трапезата!
А за вкуса никак е се съмнявам.
Хубава вечер! И до скоро!
Вкусно, цветно и сочно :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглежда.
ОтговорИзтриванеЧестит Празник!
Шапка ти свалям за идеите,търпението и мерака,браво!
ОтговорИзтриване