Страници

Празнични палачинки със сирена


Има множество вариации за солени палачинки, могат да се напълнят с месо, шунки, филета, сирена. Комбинацията от сирена, която споделям сега се получи доста сполучлива и мисля, че това ще е любимата ми такава плънка. Палачинките са в празничен вариант и могат да послужат като предястие за всеки повод.




Продукти:
*Готови палачинки
200 гр Филаделфия натурална или друго сходно сирене тип крема
100- 150 гр синьо сирене
200 гр сирене Бри
1/2 ч.ч. счукани орехови ядки


Приготвяне:
* Може да се използват всякакви палачинки, но специално за такива поводи, при които се консумират по-късно, предпочитам да ги приготвям по рецепта, която открих преди време в БГ – Мама, споделена от Margoto77 (Благодаря!), защото колкото и да престояват си остават меки и еластични.
За целта в купа се разбиват с миксер: 3 яйца, 3 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, щипка сол. За сладки палачинки се добавя и захар. От сместа се пекат палачинки на загрят намаслен тиган, по стандартен начин. Оставят се да се охладят и тогава се пълнят, за да не разтопят сирената.


Всички продукти за плънката се нарязват и разбъркват в купа. Във всяка палачинка се поставя от плънката и се завива в желаната форма. Палачинките се подреждат в чиния и се покриват със стреч фолио, прибират се в хладилник и се съхраняват до момента на поднасянето.



2 коментара: