неделя, 20 ноември 2011 г.

круша Ред Бартлет с бадеми и шоколад


Интересно предложение, което открих тук: http://peasepudding.wordpress.com/2009/04/08/chocolate-almond-stuffed-baked-pears/.
При Инчето също има интересен вариант, с пълнеж от различни вкусотийки:): http://fedorcka.blogspot.com/2010/01/blog-post_9245.html

Продукти:
4 круши Ред Бартлет
12 листа точени кори с квадратен размер според големината на крушите.
70 гр смлени бадеми
100 гр шоколад
1/2 ч. л. канела
200 гр краве масло



Приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
В тава постелете готварска хартия.
Отрежете в основата и издълбайте семките. /Може да ги обелите/
Разтопете шоколада на водна баня и го разбъркайте с бадемите и канелата.
Напълнете издълбаните круши и оставете настрани.
Разтопете маслото.
Вземете един лист от корите и намажете леко с масло.
Поставете 2-ри лист кора върху първия и отново намажете леко с масло.
Поставете 3-ти лист.
Поставете една пълнена круша в центъра на корите и ги съберете отгоре като вързопче.
Повторете процедурата и с другите круши.
Поставете ги в тавата.
Печете за 25-30 минути или до леко златист цвят.

1 коментар:

  1. Страхотно предложение, Candy!!! С ароматни круши сигурно става много ароматно!! Толкова апетитни снимки!:-))
    Прегръдки и хубава вечер!:-))

    ОтговорИзтриване