понеделник, 9 януари 2012 г.

печено пиле с гарнитура задушени зеленчуци


Имаше период в който не знаех как се пържат дори яйца. Точно за такива като мен, тогава публикувам следващата рецепта:). Това е рецептата на основното ни ястие от Ивановден.



За пилето: Измийте и подсушете пилето. Посолете го и го наръсете с черен пипер. Сложете го в тава, с олио и вода. Изпечете го на 190 градуса. Обърнете го веднъж, за да се изпече от двете страни. Намажете го с краве масло и запечете.

За зеленчуците: Вземете зеленчуци по избор, сурови или замразени. Сложете ги в сух тефлонов тиган на котлон докато се изпари водата им, ако са замразени. След това добавете краве масло и ги запържете.
Сервирайте пилето със зеленчуци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар