Страници
Хрупкав котлет
Днес приготвих невероятно вкусни котлети, по рецепта на шеф Пеньо Иванов. Честно ви казвам толкова сочен и вкусен котлет досега не бях хапвала. Направете го и ще видите за какво става на въпрос:).( Така казва във видео рецептата майстор готвача), в предаването ТВ меню.
Продукти:
250 гр (2 бр ) котлета
1 филия стар хляб
50 гр галета
брашно
4 с.л. прясно мляко (по 2 с.л. за всеки котлет)
1 яйце
2 клончета мащерка( листата)/ аз използвах суха 1 щипка
сол
черен пипер
зехтин
Приготвяне:
Прережете месото между костта, така, че тя да се отдели, не до края. С декоративна цел:).
Направете леки прорези / набраздете/ леко месото/, за да не се свива при топлинната обработка.
Натиснете котлета с длан.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Сложете месото в купа с прясното мляко и оставете да престои, поне 1/2 час.
Пригответе панировката.
1. Изсипете брашно в купа.
2. Разбийте яйцето в друга купа.
3. С ръце претрийте хляба да стане на трохи. Разбъркайте с галетата, черния пипер, мащерката и солта.
Натопете котлета хубаво в брашно, от всички страни.
След това го потопете в яйцето и накрая в галетата.
Загрейте в тефлонов тиган зехтин и изпържете/ изпечете котлета от двете страни. Движете тигана с ръка, за да не залепва и не прегаря панировката.
Извадете и поднесете със задушени зеленчуци и сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Канди, котлета си го бива :)! Снимката е много хубава ! Благодаря за споделената рецепта !
ОтговорИзтриванеЧао ,мила и хубав следобед!
Ив, наистина е супер това котлетче, изядох два и се оглеждам за още:):):)Хубава вечер от мен!
ИзтриванеКате,само като го гледам това котлетче и нямам никакви съмнения колко е вкусно!А и рецептата го обещава определено!
ОтговорИзтриванеДобре си поглезила домашните пак!
Много уютна вечер пожелавам!
Роси, страшна рецепта, наистина! Не знам за домашните, ама аз хубаво се поглезих:)
ИзтриванеCandy ти имаш ли срам :) да публикуваш такива хрупкави котлети в работно време :)))) Майтапя се разбира се, толкова хубава снимка си направила, че имам чувство че усещам аромата. Брависссссимо !!!!
ОтговорИзтриванеРуми, изкусителка такава! Все ми се губиш напоследък! Ходиш ти насам - натам:) Очаквам с нетърпение твоите глезотийки! Целувки!!!
ИзтриванеПрисъединявам се към адмирациите за котлета! А и доста лесно ми се вижда :) Не съм правила по този начина, защото винаги съм мислела, че остават леко алангле, но твоят изглежда перфектно! Хубав четвъртък!
ОтговорИзтриванеГаби, вярно е за аплодисменти това котлетче! Лесно, е да, със съвсем достъпни продукти. Не е алангле изобщо, вътре е бяло месото и много сочно и крехко, щом малкият го яде, с тези малки зъбки:). И аз от това се притеснявах дали ще се изпържи добре, но в разрез е супер! Хубава вечер!
ИзтриванеКенди,щом го препоръчваш, задължително ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеСнимката е уникална!
И много обичам брюкселско зеле като гарнитура!
Вълшебница*)
Кате, наистина горещо го препоръчвам, рядко се захласвам чак толкова по рецепта, но тази е супер, като съотношение време, продукти и резултата. Можеше да има и повече снимки, ама не ми се снимаше пак Мечо пух...:) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеКанди, потекоха ми лигите с това котлетче,мммм...чудничко е! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЯнче и аз така сега като го гледам, особено като знам колко е вкусен!:)
ИзтриванеИзглежда страхотно, предполагам и за вкуса...
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Кате!
Благодаря и хубава зимна вечер, Диана
Дианка, с твоята прекрасна питка ще се съчетаят идеално! Хубав петък от мен!
ИзтриванеExquisita guarnición y qué agrado comer esas chuletas crujientes,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеGracias! Besos!Аbrazos y abrazos!:)
ИзтриванеПрекрасен котлет, непременно ще го направя!
ОтговорИзтриванеТраянче, наистина е много вкусен, вече го казах толкова пъти, че сигурно ви е омръзнало, но като го направите, ще се убедите!:)
ИзтриванеКенди, пак ме изненада приятно с твоето хрупкаво котлетче! А и както си го поднесла с брюкселско зеле ,....изглежда чудесно! Винаги си пълна с нови и нови изненади!!!
ОтговорИзтриванеЖелая ти една много романтична вечер! Сърдечни прегръдки!
За романтичните вечери ще трябва да се заредим с твоите дози вълшебство!:) Прегръдки, Бени!
ИзтриванеМного апетитно котлетче. Ще го пробвам непременно!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Дианка, благодаря, че намина! Хубав петък от мен!
ИзтриванеУникално изглежда Канди, така хубаво си го припекла и поднесла страхотно.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Зиче, благодаря ти! Хубав петък от мен и много усмивки!!!
ИзтриванеКенди, толкова сочно предложение :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
:) Котенцето от снимката ли коментира:). Дани, хубав ден от мен! Прегръдки!
ИзтриванеHello, Candy.
ОтговорИзтриванеYour work is embraced in your gentleness.
Thank you for the warmth of your heart.
The prayer for all peace.
Have a good weekend. From Japan ruma ❃
Thank Ruma! Thank you for your beautiful words!
ИзтриванеКанди,котлета изглежда неустоимо вкусен-и с тази гарнитура,нямам думи.
ОтговорИзтриванеДруго си е препечен да си го хапне човек.
Приятен петък ти желая!
Ех, Живе, ако се завъртя още малко тук ще направя втори дубъл на котлета!:). Хубав петък и от мен! Прегръщам те!
ИзтриванеО, това обезателно ще се опита! Предполагам, като престои в млякото - месото става по-крехко.:)
ОтговорИзтриванеЩе пробвам и ще споделя. Благодарско за рецептата!:)